Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny
Poďme sa dnes ponoriť do Talianskej kuchyne. U nás stále varený recept: jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou. To vždy zahreje pri srdci ak mi ju doma uvarí manžel.
Budeme potrebovať na prípravu:
- olivový olej
- malá cibuľa
- strúčik cesnaku
- konzervu lúpaných paradajok
- cukor
- soľ, čierne mleté korenie
- balzamikový ocot
- chilli vločky (nemusíte dávať)
- patržlenová vňať
- bazlaka
- cestoviny (podľa vlastného výberu)
Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny
Tak ako vždy si prv prirpavíme cestoviny v osolenej vode. Tam na tom nie je nič náročné a návody máme v zadu na obale cestovín. Ja som zvolila skrutky, ale dávam penne alebo, ktoré mám akurát doma.
Do panvice som si dala olivový olej, na jemno nasekanú cibuľku a stonky s petržlenovanej vňate a bazalku. Sprudka som to orestovala tam minptku a potom som znížila plameň. Cibuľku restujeme do zlatohnedej farby a pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Neprtláčajte ho nemá to zmysel, nasekajte ho na jemné plátky.
Potom som pridala paradajky s konzervy, osolila som okorenila a nechala tak 10 minút povariť na miernom ohni. Keď sa nám spravili paradajyk tak som prdiala trocha syru nech sa v omáčke rozpustí. Môžeme pridať aj chilli, ale to podľa chuti.
Do omáčky dáme cestoviny, povaríme pár minút a posekáme petržlenovú vňať. Môžeme na konci ešte torcha dosoliť alebo dokoreniť a je to.
Podávme s panvice rovno na tanier. Na tanier nastrúhame parzmerán, alebo iný syr.
Jasné, že cetoviny nemusíme miešať v pekáči, alebo môžeme variť osobitne a náslene v tanieri zmiesať. Všetko je na vás. Ja som si na vrch pridala trocha čerstvej bazalky a nasekala par rajčín. Dobrú chuť.
Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny