Chutná Vareška

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny

Poďme sa dnes ponoriť do Talianskej kuchyne. U nás stále varený recept: jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou. To vždy zahreje pri srdci ak mi ju doma uvarí manžel.

 

Budeme potrebovať na prípravu:

  • olivový olej
  • malá cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • konzervu lúpaných paradajok
  • cukor
  • soľ, čierne mleté korenie
  • balzamikový ocot
  • chilli vločky (nemusíte dávať)
  • patržlenová vňať
  • bazlaka
  • cestoviny (podľa vlastného výberu)

 

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny

Tak ako vždy si prv prirpavíme cestoviny v osolenej vode. Tam na tom nie je nič náročné a návody máme v zadu na obale cestovín. Ja som zvolila skrutky, ale dávam penne alebo, ktoré mám akurát doma.

Do panvice som si dala olivový olej, na jemno nasekanú cibuľku a stonky s petržlenovanej vňate a bazalku. Sprudka som to orestovala tam minptku a potom som znížila plameň. Cibuľku restujeme do zlatohnedej farby a pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Neprtláčajte ho nemá to zmysel, nasekajte ho na jemné plátky.

Potom som pridala paradajky s konzervy, osolila som okorenila a nechala tak 10 minút povariť na miernom ohni. Keď sa nám spravili paradajyk tak som prdiala trocha syru nech sa v omáčke rozpustí. Môžeme pridať aj chilli, ale to podľa chuti.

Do omáčky dáme cestoviny, povaríme pár minút a posekáme petržlenovú vňať. Môžeme na konci ešte torcha dosoliť alebo dokoreniť a je to.
Podávme s panvice rovno na tanier. Na tanier nastrúhame parzmerán, alebo iný syr.

Jasné, že cetoviny nemusíme miešať v pekáči, alebo môžeme variť osobitne a náslene v tanieri zmiesať. Všetko je na vás. Ja som si na vrch pridala trocha čerstvej bazalky a nasekala par rajčín. Dobrú chuť.

 

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *