Najlepšie hovädzie steaky v roku 2020
Poďme si spolu pripraviť najlepšie hovädzie steaky.
Steak je pomenovanie pre plátok mäsa, ktorý je krájaný kolmo cez svalové vlákna. Tradičný steak by mal byť z hovädzieho mäsa, no dnes pomenovanie steak pripisujeme v podstate každému mäsu, ktoré je krájané na plátky.
Na prípravu potrebujeme:
- 1,5 kg – hovädzie mäso (stehno, karé)
- olej podľa potreby
- 3 lyžice – hladká múka
- korenie – čierne, sladká mletá paprika, grilovacie, pečené, steak
- 4 ks – cibuľa
- 5 ks – cesnak
Ako budeme postupovať: najlepšie hovädzie steaky
Ako prvé si hovädzie mäsko nakrájame na hrubšie plátky. 2 ks cibule a cesnaku očistíme a nakrájame na kolieska. Všetko dáme do misky, pridáme olej (toľko, aby sa celé omastili) a okoreníme. S korením nemusíme šetriť, mäso ho krásne vpije a super sa ochutí. Dáme do chladničky odpočinúť a medzitým si napríklad môžeme pripraviť prílohu podľa chuti (zemiaky, ryžu, cestoviny..).
Po cca polhodine mäsko vyberieme. Na panvici si rozohrejeme olej. Nachystáme si trocha múky na tanier, v ktorej každý plátok mäska obalíme a dáme na minútku spražiť na panvicu. Týmto budú steaky na povrchu chutne chrumkavé (vytvorí sa nám chrumkavá krusta).
Následne si nachystáme plech na pečenie, a natrieme ho trochou oleja. Spražené mäsko obalené v múke si naukladáme na plech. Na vrch alebo pomedzi si môžeme pridať zvyšnú cibuľku a cesnak podľa chuti (nemusí byť). Ak je potrebné, ešte pred pečením dosolíme a dokoreníme.
Pečieme zakryté alobalom cca polhodinku pri 180°. Potom alobal odkryjeme a necháme ešte podľa potreby zapiecť.
Ochutnajte aj delikátny roastbeef – náš originál recept.
[penci_recipe]