Najlepšie hranolky z batátov
Najlepšie hranolky z batátov ktoré som len tak pre vás pripravila.
Batáty su zemiaky, ktoré majú sladkú chuť kvôli fruktóze, glukóze a sacharóze. Batáty obsahujú v šupke veľa prospešných látok, preto ich pripravujem stále so šupkou. Telu tak dodáme potrebné vitamíny a minerály. Tieto zemiaky posilňujú imunitu, čo je v tomto období pre nás veľmi prospešné.
Suroviny:
- 1,5 kg batátov
- 5 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžička červenej mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky soli
- rozmarín
- 1 lyžica oliv. oleja
Postup: Najlepšie hranolky z batátov
Batáty si najskôr dôkladne umyjem. Nakrájam na hranolky a nechám trocha vyschnúť rozložené na utierke. Keď trocha vyschnú, vyutieram ich úplne dosucha. Hranolky dám do väčšej misky a premiešam ich s lyžicou olivového oleja, aby boli mastnejšie.
Takto ich nechám odstáť približne pol hodinu v chladničke. Medzitým si v druhej miske rozmiešam múku, červenú papriku, soľ a rozmarín. Ošúpem si strúčiky cesnaku a pridám do misky ku koreninám. Odležané hranolky vyberiem po pol hodine z chladničky a obalím ich v koreninovej zmesi.
Pripravím si plech na pečenie, vysteliem papierom a pečenie a ukladám obalené hranolky. Pečiem ich cca 15-20 minút pri teplote 200 stupňov. K hranolkám si väčšinou pripravujeme cesnakový dresing tak, že si zmiešam smotanu s cesnakom. Hranolky môžeme podávať aj ako prílohu.
[penci_recipe]
Bataty sú vlastne sladké zemiaky, ktoré tu boli dovezené ale zaslúžia si silné postavnei v našej kuchyni kvôli ich obľúbenosti. Najlepšie hranolky z batátov od nás odporúčam.