Nanukové rezy - bezlepkové

Nanukové rezy sú obľúbeným dezertom mnohých ľudí. Ak hľadáte bezlepkovú variantu tohto lahodného pochúťky, mám pre vás skvelú správu! Nasledujte tento recept a vychutnajte si chutné bezlepkové nanukové rezy:

Potrebné suroviny:

  • 200 g bezlepkových sušienok (napr. perníčky)
  • 100 g masla (alebo bezlepkového margarínu)
  • 200 ml bezlepkového kondenzovaného mlieka
  • 100 g čokolády (bezlepkového čokoládového chipsu)

 

Nanukové rezy – bezlepkové

Postup:

  1. Rozdrvené bezlepkové sušienky jemne rozomelte.
  2. Maslo rozohrejte na miernom ohni, kým sa úplne nerozpustí.
  3. Zmiešajte rozomleté sušienky s rozpusteným maslom, kým nevznikne jednotná hmota.
  4. Pridajte bezlepkové kondenzované mlieko a dôkladne premiešajte.
  5. Vzniknutú hmotu nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc).
  6. Potom rezy vyberte z formy a nakrájajte na požadované tvary.
  7. Čokoládu rozohrejte nad parou, kým sa úplne nerozpustí.
  8. Nanesťte rozpustenú čokoládu na vrchné časti nanukových rezov.
  9. Vráťte ich do chladničky, kým sa čokoláda nezatvrdne.
  10. Dobrú chuť!

Dúfam, že tento recept vám prináša sladkú radosť bez obáv z lepku. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať!

 

2)

Nanukové rezy sú obľúbeným dezertom, ktorý sa osviežujúco hodí do horúcich letných dní. Tento recept je bezlepkový a vhodný pre tých, ktorí sa snažia vyhýbať lepku. V nasledujúcich odsekoch vám predstavíme ingrediencie a postup na prípravu týchto lahodných rezov.

Ingrediencie na Bezlepkové Nanukové Rezy

Na prípravu bezlepkových nanukových rezov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g bezlepkových sušienok
  • 100 g masla
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g ovocia podľa vlastného výberu (napríklad maliny alebo banány)
  • 50 g čokolády na polevu

Postup na Prípravu Bezlepkových Nanukových Rezov

Postup je jednoduchý a rýchly:

  1. Najprv si rozdrťte bezlepkové sušienky na jemnú drť a zmiešajte ich s rozpusteným maslom.
  2. Zmes presuňte do formy na pečenie a dôkladne pritlačte. Nechajte v chladničke stuhnúť asi 30 minút.
  3. Medzitým si vyšľahajte smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom, až kým nevznikne pevná šľahačka.
  4. Na sušienkový základ naneste polovicu šľahačky, potom poklaďte kúsky ovocia a prikryte zvyškom šľahačky.
  5. Na záver nechajte rezy v mrazničke minimálne 4 hodiny a pred podávaním poliate rozpuštenou čokoládou.

Bezlepkové nanukové rezy sú ideálnou pochutinou na osvieženie a potešenie. Skúste ich pripraviť a užite si ich jedinečnú chuť s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *