Narodeninová torta s mascarpone

Narodeninová torta s mascarpone je skvelou voľbou pre oslavu. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 100 g práškový cukor
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g piškótových sušienok
  • 250 ml kávy (stredne silná)
  • 2-3 lyžice kakaa na posypanie
  • optionálne: ovocie na ozdobu, napríklad jahody alebo maliny

 

Narodeninová torta s mascarpone

Postup:

  1. V miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne hladká krémová zmes.
  2. V druhej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha.
  3. Pomaly zamiešajte vyšľahanú smotanu do mascarponeovej zmesi a miešajte jemne, aby ste zachovali vzduchovosť.
  4. V malej miske zmiešajte kávu s malým množstvom cukru (podľa chuti) a nechajte ju vychladnúť.
  5. Piškóty nacenite jednu stranu vo vychladenej káve a postupne ich kladte na dno formy na tortu. Môžete ich prípadne natrhať, aby ste prispôsobili tvar formy.
  6. Na piškóty nanesiete vrstvu mascarponeovej zmesi a potom pokračujte ďalšími vrstvami piškót a krému. Na záver udrite vrstvou krému.
  7. Tortu posypte kakaom a nechajte ju minimálne 4 hodiny vychladiť v chladničke, aby sa piškóty premáčali a chuti intenzívnym.
  8. Pred podávaním ju ozdobte plátkami ovocia podľa vlastného vkusu.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutnej narodeninovej torty s mascarpone. Príjemnú chuť a peknú oslavu narodenín!

 

2)

Ingrediencie:

Na piškótové cesto:

  • 4 veľké vajcia
  • 120 g cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor

Na mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na plnenie a dekoráciu:

  • Ovocie (napr. maliny, jahody, kiwi) podľa preferencie
  • Čokoládové hobliny (voliteľné)
  • Jedlá farba alebo jedlé kvety (na ozdobu, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava piškótového cesta:

    • Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si tortovú formu (priemer 22-24 cm) a vyložte ju papierom na pečenie.
    • Vo veľkej mise šľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, kým zmes nezbelí a nezväčší objem.
    • V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
    • Postupne pridávajte zmes múky do vaječnej zmesi a jemne zamiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
    • Cesto prelejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie je zlatisté a pri vpichu špajdle vyjde čisté.
    • Po upečení nechajte cesto vychladnúť a potom ho rozrežte na 2-3 pláty.
  2. Príprava mascarpone krému:

    • V strednej mise šľahajte smotanu na šľahanie, až kým sa nevytvoria pevné špičky.
    • V samostatnej mise zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
    • Pomaly pridajte šľahanú smotanu do mascarpone a jemne zamiešajte, aby ste zachovali nadýchanú konzistenciu.
  3. Zostavenie torty:

    • Prvý plát piškótového cesta položte na servírovací tanier.
    • Naneste naň časť mascarpone krému a rovnomerne rozotrite. Pridajte vrstvu ovocia podľa výberu.
    • Opakujte tento proces s ďalšími plátmi.
    • Na vrch torty naneste zvyšok mascarpone krému a uhlaďte dohladka.
    • Dekorujte tortu čokoládovými hoblinami a ovocím. Môžete pridať aj jedlé kvety alebo farby na zvýraznenie vzhľadu.
  4. Chladenie:

    • Nechajte tortu odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa krém stuhol a chute prepojili.
  5. Podávanie:

    • Pred podávaním tortu nakrájajte na porcie a vychutnávajte si lahodnú narodeninovú tortu s mascarpone!

Dobrú chuť a šťastné narodeniny! 🎉

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *