Chutná Vareška

Nemecká zemiakovo mäsova polievka

Nemecká zemiakovo mäsova polievka

Trocha kuchyne z Nemecka. Na ktorú potrebujeme tieto suroviny k príprave:

  • olej
  • 1 cibuľu
  • 3 zemiaky
  • 1 mrkvu
  • 400 g mletého mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paradajku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť cestovín
  • bazalka
  • petržlenová vňať (ideálne čerstvá)

 

Nemecká zemiakovo mäsova polievka

Do väčšieho hrnca som si dala olej krotý som rpzpálila a k nemu pridala na kocky nakrájanú cibuľku.
Po orestovaní cibule som pridala kocky mrkvy a tie som restovala pár minút.

Potom som pridala kocky zemiakov, osolila, podliala a nechala po pokrievkou variť na mierom ohni 20 až 25 minút.

Vedľa na pnvici som si prestovala kocky malej cibuľi na oleji. Pridala som kocky nakrájanej papriky a mleté mäso. K tomu aj pretlačený cesnak a restujeme.
Po pár minptach ako sa nám stiahne mäso tak som ho solila, okorenila a pridala sušenú bazalku. Potom už len nakrájanú papradajku a restujeme ďalej.

Mäso takto orestovaní odstavíme od plameňa a pridáme všetok k polievke do hrnca. A za hrsť domáci cestovín. Alebo akékoľvek cestoviny ktoré máte doma.
Na konci povaríme pod pokrievkov 15 až 20 minút podľa potreby. Pred koncom pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a podávame.

Dobrú chuť.

 

 

Nemecká zemiakovo mäsova polievka

Nemecká zemiakovo mäsova polievka

Videorecept

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *