Nemecká zemiakovo mäsova polievka
Trocha kuchyne z Nemecka. Na ktorú potrebujeme tieto suroviny k príprave:
- olej
- 1 cibuľu
- 3 zemiaky
- 1 mrkvu
- 400 g mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paradajku
- soľ
- mleté čierne korenie
- hrsť cestovín
- bazalka
- petržlenová vňať (ideálne čerstvá)
Nemecká zemiakovo mäsova polievka
Do väčšieho hrnca som si dala olej krotý som rpzpálila a k nemu pridala na kocky nakrájanú cibuľku.
Po orestovaní cibule som pridala kocky mrkvy a tie som restovala pár minút.
Potom som pridala kocky zemiakov, osolila, podliala a nechala po pokrievkou variť na mierom ohni 20 až 25 minút.
Vedľa na pnvici som si prestovala kocky malej cibuľi na oleji. Pridala som kocky nakrájanej papriky a mleté mäso. K tomu aj pretlačený cesnak a restujeme.
Po pár minptach ako sa nám stiahne mäso tak som ho solila, okorenila a pridala sušenú bazalku. Potom už len nakrájanú papradajku a restujeme ďalej.
Mäso takto orestovaní odstavíme od plameňa a pridáme všetok k polievke do hrnca. A za hrsť domáci cestovín. Alebo akékoľvek cestoviny ktoré máte doma.
Na konci povaríme pod pokrievkov 15 až 20 minút podľa potreby. Pred koncom pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a podávame.
Dobrú chuť.
Nemecká zemiakovo mäsova polievka
Videorecept
[penci_recipe]