Netradičné torty na krst

Ak hľadáte netradičnú tortu na krst, tu je jednoduchý recept, na ktorý sa môžete spoľahnúť:

Suroviny:

  • 400 g jemného múky
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • 200 g jahôd (alebo iného ovocia podľa vašej chuti)

 

Netradičné torty na krst

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si tortovú formu, ktorú si vymažte maslom a vysypte múkou.
  2. V miske zmiešajte maslo a cukor dohromady, až kým nezískate krémovú konzistenciu.
  3. Pridajte vajcia jedno po druhom do tejto zmesi, pričom každé vajce dobre premiešajte pred pridaním ďalšieho.
  4. Do tejto zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Pomaly pridávajte mlieko a miešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  5. Nasypte polovicu cesta do pripravenej tortovej formy.
  6. Na cesto vložte jahody (alebo iné ovocie) a prekryte zvyšujúcim sa cestom.
  7. Tortovú formu vložte do predhriatej rúry a pečte približne 35 – 40 minút, alebo kým vrch torty nezískava zlatistý nádych a do stredu vtlačená lyžička nevychádza zo streda torty čistá.
  8. Po upečení nechajte tortu vychladnúť pred jej ozdobením a podávaním na krste.

Tento recept je len návrhom, môžete ho prispôsobiť podľa vašich preferencií a fantázie. Pevne veríme, že vytvoríte dokonalú netradičnú tortu na krst. Prajeme vám veľa šťastia!

 

2)

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 100 g masla (rozohriateho)
  • 4 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 ml mlieka
  • štipka soli

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na dekoráciu:

  • Farebné ovocie (maliny, jahody, čučoriedky)
  • Jedlé kvety
  • Šperky na torty alebo čokoládové ozdoby
  • Karamelová omáčka alebo čokoládový ganache (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava korpusu:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • V mise zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a štipku soli.
    • Vajcia a cukor vyšľahajte do svetlej peny, potom pridajte roztopené maslo a mlieko. Dobre premiešajte.
    • Postupne pridávajte suché ingrediencie a premiešavajte, až kým nevznikne hladké cesto.
    • Cesto nalejte do vymastenej a múkou posypanej tortovej formy (priemer cca 20-25 cm) a pečte približne 25-30 minút, alebo kým nie je zlatohnedé a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
    • Po upečení nechajte korpus vychladnúť.
  2. Príprava krému:

    • V miske zmiešajte mascarpone so šľahačkou a práškovým cukrom. Šľahajte do pevného krému.
    • Pridajte citrónovú šťavu a kôru, ako aj vanilkový extrakt. Znova opatrne premiešajte.
  3. Tortu zostavte:

    • Vychladnutý korpus prerežte na dva alebo tri pláty.
    • Na spodný plát naneste vrstvu krému, môžete pridať aj vrstvu ovocia. Potom pridajte ďalší plát a postup opakujte. Ak máte dva pláty, môžete tortu potiahnuť krémom zvrchu a zo strán.
    • Tortu ozdobte čerstvým ovocím, jedlými kvetmi a inými ozdobami. Môžete pridať aj karamelovú alebo čokoládovú omáčku na zvýraznenie vzhľadu.
  4. Podávanie:

    • Tortu nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním. Nielen, že krém stuhne, ale aj chute sa prepoja.
    • Pred servírovaním môžete tortu ešte jemne posypať práškovým cukrom alebo kakom na ozdobu.

Tip:

Pre viac netradičnosti môžete skúsiť rôzne príchute krému, napríklad kávový, jahodový alebo mätový. Rovnako môžete experimentovať s korpusmi – namiesto klasického piškótového sa výborne hodí aj orechový alebo čokoládový korpus!

Dobrú chuť a veľa šťastia s netradičnou tortou na krst!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *