Ak si želáte prípravu omáčky na bravčovú panenku, tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 500 g bravčovej panenky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Omáčka na bravčovú panenku
Postup:
- Bravčovú panenku nakrájajte na tenké plátky a orestujte na rozpálenej panvici so soľou a korením, kým nezbĺkne a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ju odložte na tanier a zakryte fóliou, aby zostala teplá.
- Na tej istej panvici pridajte olej a orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým sa nezosklovatí.
- Pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, kým nezíska zlatohnedú farbu. Týmto spôsobom sa dosiahne lepšia chuť a zároveň sa zahustí omáčka.
- Pomaly pridajte vývar a smotanu na varenie a za stáleho miešania nechajte omáčku povariť, až kým sa nezhustne a nezískate jednotnú konzistenciu. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vývaru.
- Vložte na panvicu opečenú bravčovú panenku a nechajte ju prehriať v omáčke ešte pár minút.
- Podávajte s cestovinami, zemiakovými hranolkami alebo ryžou.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave vynikajúcej omáčky na bravčovú panenku! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml bieleho vína
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 PL horčice
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL čerstvého tymiánu (alebo 0,5 ČL sušeného)
- 1 ČL soľ
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 50 g syra (parmezán alebo iný tvrdý syr – voliteľné)
Postup:
-
Príprava základu: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte, kým nebude cibuľa sklovitá a mäkká (asi 3-4 minúty).
-
Pridanie vína: Následne pridajte biele víno a nechajte ho variť asi 2-3 minúty, aby sa alkohol odparil a omáčka sa trochu zahustila.
-
Smotana a ochutenie: Zmes potom znížte na slabší plameň a pridajte smotanu na varenie, horčicu, tymián, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu povariť (asi 5-7 minút), aby sa chutě spojili a omáčka sa zahustila.
-
Citrónová šťava a syr: Na záver pridajte citrónovú šťavu a ak máte radi, môžete do omáčky nastrúhať aj syr. Premiešajte, kým sa syr neroztopí a nezačne sa dobre kombinovať s omáčkou.
-
Podávanie: Omáčku podávajte teplú priamo na upečenú alebo grilovanú bravčovú panenku. Môžete ju doplniť aj čerstvými bylinkami na ozdobu.
Tip:
Omáčku môžete podávať aj s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo sezónna zelenina. Prajem dobrú chuť!
Tento recept je skvelý! Odkedy som ho vyskúšala, pripravujem bravčovú panenku len takto. Omáčka je naozaj lahodná a veľmi jednoduchá. Odporúčam každému, kto si chce pochutiť. Mám radosť, že som našla taký úžasný recept!
Wow! Tento recept na omáčku ma úplne očaril. Nikdy by som nepovedal, že je to také jednoduché. Všetko sa podarilo presne podľa popisu a výsledok bol fantastický! Neviem sa dočkať, kedy to skúsim znova.
Veľmi sa mi páči tento recept! Pripravila som omáčku na večeru a všetci boli nadšení. Je to rýchle a chutné jedlo, ktoré si zamilujete. Určite ho odporúčam aj svojim priateľom!
Tento recept je skvelý! Už dlho hľadám niečo také jednoduché a chutné na prípravu bravčovej panenky. Omáčka bola úžasná a všetci ju chválili. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného nápadu!
Recept je fakt super! Pripravoval som ho pre rodinu a mali sme veľký úspech. Omáčka mala perfektnú chuť a celý pokrm bol veľmi uspokojivý. Určite ho skúsim znovu čoskoro!
Tento recept na omáčku ma úplne dostal! Je veľmi jednoduchý a výsledok bol fantastický. Naši hostia boli nadšení a ja som si užil varenie ako nikdy predtým. Odporúčam každému!
‚Omáčka bola absolútne výborná! Skvele sa hodila k bravčovej panenke, ktorú sme mali na rodinnej večeri. Určite budem tento recept pravidelne používať, vďaka za inšpiráciu!‘
‚Príprava tejto omáčky bola rýchla a jednoduchá, presne ako mám rád! Chutí výborne s cestovinami aj s ryžou, takže sa dá variabilne kombinovať s rôznymi prílohami.‘
Tento recept na omáčku na bravčovú panenku je fantastický! Nikdy by ma nenapadlo, že to bude také jednoduché. Určite vyskúšam aj s cestovinami. Ďakujem za skvelý tip, teším sa na výsledok!
Wow, táto omáčka vyzerá úžasne! Rada varím a tento recept ma veľmi inšpiroval. Cítim, že to bude chutné jedlo pre moju rodinu. Určite ho vyskúšam už tento víkend!
Perfektný návod! Omáčka na bravčovú panenku sa mi vždy zdala zložitá, ale po prečítaní tohto receptu sa cítim pripravený. Už sa teším, ako to pripravím svojmu priateľovi!
Tento recept je presne to, čo som hľadala! Moje varenie potrebuje viac takýchto jednoduchých a chutných nápadov. Ďakujem za zdieľanie a určite sa podelím o výsledky s priateľmi!
Skvelý recept! Rád varím a tento tip na omáčku je perfektný. Mám pocit, že to bude hit pri našich rodinných večerách. Ďakujem za skvelé inšpirácie do kuchyne!
Ďakujem za tento skvelý recept! Omáčka znie lahodne a určite ju vyskúšam pri najbližšej príležitosti. Milujem variť nové jedlá a toto je presne to, čo potrebujem pre svoju rodinu!
Toto vyzerá úžasne! Recept je jednoduchý a jasný, takže si trúfam to uvariť aj ja. Teším sa na chuť tejto omáčky s bravčovou panenkou – už teraz mám hlad!
„Naučiť sa robiť omáčku na bravčovú panenku? To je niečo, čo som potreboval! Tento recept mi ušetrí čas aj námahu v kuchyni. Ďakujem za fantastické tipy – nemôžem sa dočkať večere!“
„Tento recept vyzerá super! Som nadšený z toho, aké sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Urobím túto omáčku zajtra večer ako prekvapenie pre celú rodinu – určite budem hrdina kuchyne!“
„Skvelý návod na omáčku! Po prečítaní mám chuť ísť rovno variť. S touto kombináciou surovín nemôžem nič pokaziť. Teším sa na famóznu večeru so svojimi blízkymi.“