Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zelerové stonky
– 2 mrkvy
– 1 zemiak
– 1 lyžica oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika podľa chuti
– 2 lyžice kyslej smotany
– petržlen na posypanie

 

Ostrokyslá polievka bez mäsa

Postup:
1. Na rozohriatom oleji osmahneme jemne nasekanú cibuľu a cesnak.
2. Pridáme nakrájaný zeler, mrkvu a zemiak a orestujeme asi 5 minút.
3. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Dochutíme soľou, korením a paprikou.
5. Rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
6. Pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame.
7. Na záver posypeme nadrobno nasekaným petržlenom.

Podávame teplú a užívame si lahodnú a zdravú ostrokyslú zeleninovú polievku bez mäsa. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *