Palocka polievka je tradičná slovenská polievka s cestovinou, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu a chutí vynikajúco. Tu je recept na pripravenie palockej polievky:

Suroviny:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 100 g cestoviny (napr. palocky alebo iná tvarohne)
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na opraženie

 

Palocká polievka

Postup:
1. Cibuľu jemne nakrájame a na panvici ju opražíme na oleji, kým nezhnedne.
2. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme ich k opraženej cibuľe a mierne ich osolíme.
3. Zeleninu zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť do zmäknutia.
4. Medzitým si pripravíme cestovinu. Do vriacej vody nasypeme cestovinu a varíme podľa návodu na obale, kým nebude hotová.
5. Uvarenú cestovinu scedíme a pridáme do polievky.
6. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame horúcu s čerstvým chlebom alebo croutonmi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *