Paradajková polievka z passaty je veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 pohár passaty (krémovanej paradajkovej šťavy)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zemiak
– 1 paprika
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, štipka cukru, sušený cesnak a mletá paprika podľa chuti
– olivový olej

 

Paradajková polievka z passaty

Postup prípravy:

1. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja, až kým nezmäkne.
2. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiak a papriku a orestujeme ešte pár minút.
3. Pridáme passatu a zeleninový vývar a necháme prevrieť.
4. Dochutíme soľou, korením, cukrom, sušeným cesnakom a mletou paprikou podľa chuti.
5. Polievku necháme povariť ešte asi 15 minút, kým sa zelenina zmäkne.
6. Hotovú polievku môžete podávať s čerstvou vňažou a kôrkou chleba.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *