Parené knedle s lekvárom

Parené knedle s lekvárom. Moje naj jedlo z detskej kuchyne. No musela som si ho pripraviť.

Parené knedle s lekvárom

Parené buchty

Parené knedle s lekvárom

Tu je recept na prípravu výborných parených knedlíkov s lekvárom, tradičného slovenského jedla:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • Lekvár alebo ovocná marmeláda (napr. slivková, jahodová alebo marhulová)
  • Maslo
  • Cukor s korením (voliteľné)

Postup:

  1. Ošúpajte zemiaky a uvarte ich do mäkka. Zmiešajte uvarené zemiaky dohromady, aby ste získali hladkú kašu.
  2. V miske zmiešajte zemiakovú kašu, múku, vajce a štipku soli. Vymiesťe cesto, kým nevznikne jednotná hmota.
  3. Posypte čistý povrch stola múkou a rozvaľkajte cesto na tenkú plátňu.
  4. Použite okrúhly výrez alebo pohár na vystrihnutie kruhov z cesta. Do stredu každého kruhu umiestnite malú lyžičku lekváru alebo ovocnej marmelády.
  5. Zložte cesto cez lekvár a spojte okraje knedlíka tlačením.
  6. Priveďte veľký hrniec vody do varu. Opatrne vložte knedlíky do vriacej vody a varte približne 10-15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  7. Po uvarení vyberte knedlíky z hrnca pomocou dierového lyžice a položte ich na servírovaciu misu.
  8. Voliteľne: Roztopte maslo na panvici a polejte ním knedlíky. Poprášte ich cukrom s korením pre extra chuť.
  9. Podávajte parené knedle s lekvárom teplé a vychutnajte si ich!

Poznámka: Tento recept sa dá ľahko prispôsobiť vašim chuťovým preferenciám. Niektorí ľudia do náplne pridávajú striedky alebo mleté makové semiačka, zatiaľ čo iní uprednostňujú posyp cukrom v prášku namiesto cukru s korením. Nebojte sa experimentovať a vytvoriť si vlastnú verziu!

Dobrú chuť pri príprave vašich domácich parenych knedlíkov s lekvárom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *