Parížsky šľahačkový zákusok

Pripravte si spolu so mnou môj obľúbený dezrent. Presne tak ako ho nám pripravovali naše mamki.

Parížsky šľahačkový zákusok

Parížske rezy ( retro šľahačkový zákusok )

Určite! Tu je recept na skvelý Parížsky šľahačkový zákusok:

Suroviny:

  • 200 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 200 g jemných sušienok (napr. plátok)
  • 200 ml vody
  • 1 balenie šľahačkovej smotany (250 ml)
  • 1 vanilkový cukor
  • hrozienka na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo s vodou a cukrom. Pridajte vlašské orechy a nechajte variť asi 5 minút, kým zmes nezhustne.
  2. V malom množstve horúcej zmesi rozmiešajte vanilkový cukor a jemne rozbité sušienky. Potom pridajte do hrnca a dobre premiešajte.
  3. Vymastite a vysypte formu na pečenie o veľkosti 25 x 35 cm a do nej nalejte pripravenú hmotu. Vrch môžete hladko upraviť do rovnej plochy.
  4. Nechajte zákusok vychladnúť.
  5. Keď je zákusok úplne vychladený, vyšľahajte šľahačkovú smotanu s trochou práškového cukru do tuha.
  6. Zákusok potrite šľahačkovou smotanou a na vrch môžete pridať hrozienka na ozdobenie.
  7. Zákusok nechajte ešte aspoň hodinu odpočinúť v chladničke, aby sa chutí prepojili.
  8. Nakoniec si môžete pochutnať na svojom obľúbenom Parížskom šľahačkovom zákusku!

Dúfam, že tento recept vás poteší a dopraje vám chvíle sladkej lahôdky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *