Parížsky šľahačkový zákusok
Božská delikatesa priamo z Francúzka parížsky šľahačkový zákusok. Pripravte si spolu so mnou môj obľúbený dezrent. Presne tak ako ho nám pripravovali naše mamki.
Suroviny:
- 4 žĺtky
- 300g práškového cukru
- 150ml vody
- 150ml oleja
- 200g polohrubej múky
- 1/2 prášok do pečiva
- 1 polievková lyžica kakaa
- 4 bielka
Krém:
- 4ks smotana na šľahanie (1000ml)
- 3ks čokoláda na varenie (300g)
- ríbezľový džem na potretie
- kakao na posypanie
Postup: Parížsky šľahačkový zákusok
Deň vopred si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie s čokoládou uvaríme, necháme vychladnúť a uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň si vyšľaháme jemný krém. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame striedavo múku, vodu, olej a nakoniec prášok do pečiva a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a následne ho jemne zamiešme do cesta.
Vznikne nám nádherná nadýchana hmota.
Pripravíme si plech , ktorý vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Rúru si vopred dôkladne predhrejeme na 180C. Koláčik pečieme pri 180C asi 25 minút.
Upečený koláčik necháme vychladnúť a potrieme ho po povrchu ríbezľovým džemom (alebo iným kyslejším ktorý máte dostupný). Vyšľahanú smotanu s čokoládou ktorú sme si
uvarili deň vopred rozotrieme rovnomerne na koláčik a nakoniec posypeme kakaom. Necháme ešte stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.
Dobrú chuť.:)
[penci_recipe]
Navštívvte našu sekciu dezertov a inšpirujte sa našími receptami. Ak by ste chceli písať články pre našu webovú stránku tak nám píšte v sekcii kontaktu.