Chutná Vareška

Parížsky šľahačkový zákusok

Parížsky šľahačkový zákusok

Božská delikatesa priamo z Francúzka parížsky šľahačkový zákusok. Pripravte si spolu so mnou môj obľúbený dezrent. Presne tak ako ho nám pripravovali naše mamki.

Suroviny:

  • 4 žĺtky
  • 300g práškového cukru
  • 150ml vody
  • 150ml oleja
  • 200g polohrubej múky
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 4 bielka

Krém:

  • 4ks smotana na šľahanie (1000ml)
  • 3ks čokoláda na varenie (300g)
  • ríbezľový džem na potretie
  • kakao na posypanie

 

Postup: Parížsky šľahačkový zákusok

Deň vopred si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie s čokoládou uvaríme, necháme vychladnúť a uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň si vyšľaháme jemný krém. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame striedavo múku, vodu, olej a nakoniec prášok do pečiva a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a následne ho jemne zamiešme do cesta.

Vznikne nám nádherná nadýchana hmota.
Pripravíme si plech , ktorý vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Rúru si vopred dôkladne predhrejeme na 180C. Koláčik pečieme pri 180C asi 25 minút.

Upečený koláčik necháme vychladnúť a potrieme ho po povrchu ríbezľovým džemom (alebo iným kyslejším ktorý máte dostupný). Vyšľahanú smotanu s čokoládou ktorú sme si
uvarili deň vopred rozotrieme rovnomerne na koláčik a nakoniec posypeme kakaom. Necháme ešte stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.

Dobrú chuť.:)

 

[penci_recipe]

Navštívvte našu sekciu dezertov a inšpirujte sa našími receptami. Ak by ste chceli písať články pre našu webovú stránku tak nám píšte v sekcii kontaktu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *