Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Tu máte skvelý recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • mletá sladká paprika
  • 500 ml vývaru alebo vody
  • 4 zemiaky (voliteľné)

 

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovým utierkou. Osolte a okoreňte podľa chuti mletou sladkou paprikou, soľou a čiernym korením.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte. Na panvici s vyhrievaným olejom orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  3. Vložte mašľovitú krkovičku na panvicu a opražte ju z každej strany, kým nezískate zlatistú kôrku.
  4. Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili príliš silnú kyslosť.
  5. V hrnci zohrejte olej a pridajte kyslú kapustu. Podusťte ju približne 10 minút, občas premiešajte.
  6. Pridajte opraženú cibuľu a cesnak ku kyslej kapuste. Pridajte aj papriku a premiešajte.
  7. Zalejte vývarom alebo vodou a varíme približne 45 minút, pokryté a na miernom ohni. Pravidelne premiešajte.
  8. Po upečení bravčovej krkovičky zohrejte zemiaky a podávajte s pečeným mäsom a kyslou kapustou.

Dúfam, že tento recept sa Vám bude páčiť a pochutnáte si na jedle!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 zemiaky (rovnako veľké)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky kmínu (podľa chuti)
  • 1 bobkový list
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovým obrúskom. Následne ju nakrájajte na väčšie kusy (každý kus približne 200-300 g).
    • Osoľte a okoreňte mäso zo všetkých strán soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
  2. Cibule a cesnak:

    • Cibuľu nakrájajte na polkolieska a cesnak na plátky.
    • Vhlbokom pekáči rozohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a osmažte, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
  3. Pridanie krkovičky:

    • Do pekáča pridajte osolenú a okorenenú krkovičku. Opečte ju zo všetkých strán do zlatista (asi 5-7 minút).
  4. Kyslá kapusta a zemiaky:

    • Na mäso pridajte kyslú kapustu a dobre premiešajte. Pridajte nakrájané zemiaky a bobkový list.
    • Podlévajte vodou alebo vývarom, aby ste zabezpečili, že všetko bude pokryté tekutinou.
  5. Pečenie:

    • Pekáč zakryte pokrievkou alebo hliníkovou fóliou. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 1,5 až 2 hodiny. Približne po pol hodine pečenia môžete mäso odkryť, aby sa vytvorila zlatistá kôrka.
  6. Servírovanie:

    • Po uplynutí doby pečenia skontrolujte, či je mäso dostatočne mäkké. Ak je potrebné, môžete ho nechať ešte chvíľu piecť.
    • Podávajte horúce, posypané čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou. Kyslá kapusta a zemiaky by mali byť na tanieri spolu s mäsom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *