Pečená krkovička s volským okom

Pečená krkovička s volským okom je lahodné jedlo, ktoré si mnohí obľubujú. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 4 kusy krkovičky
  • 4 volské oči
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolesá
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolečká
  • 500 ml hovädzieho vývaru

 

Pečená krkovička s volským okom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Krkovičku opláchnite a osušte papierovou utierkou. Natrieme ju soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte krkovičky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Do veľkej pekáča umiestnite opečené krkovičky, cibuľu, mrkvu a zeler.
  5. Do pekáča pridajte hovädzí vývar a volské oči.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 2 hodiny, prípadne kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  7. Po upečení nechajte mierne vychladnúť a podávajte s prílohou podľa vášho výberu.

Dúfam, že tento recept vám chutí. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na krkovičku:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Sušené bylinky (tymian, rozmarín) podľa chuti

Na volské oká:

  • 4 vajcia
  • Soľ a čierne korenie
  • Maslo na smaženie

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku umyte a osušte papierovým uterákom. Nakrájajte ju na asi 2-3 cm hrubé plátky.
    • V miske si pripravte marinádu: prelisovaný cesnak, na jemno nakrájanú cibuľu, olivový olej, soľ, korenie a bylinky dobre premiešajte.
    • Krkovičku dôkladne natrite marinádou a nechajte ju odpočívať aspoň 30 minút (najlepšie cez noc v chladničke).
  2. Pečenie krkovičky:

    • Predhrievajte rúru na 180 °C.
    • Plátky krkovičky dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Môžete ich posypať ešte troškou soli a korenia.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, kým nie sú pekne zlaté a prepečené. Počas pečenia ich môžete občas poliať výpekom.
  3. Príprava volských očí:

    • Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
    • Jemne rozbite vajcia a opatrne ich pridajte na panvicu. Smažte ich, až kým bielky nie sú pevné, ale žĺtky zostanú jemne tekuté. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Podávanie:

    • Na tanier položte plátok upečenej krkovičky a na vrch pridajte volské oko.
    • Ak chcete, môžete jedlo doplniť o varené zemiaky, zemiakový šalát alebo jednoducho čerstvú zeleninu.

Dobrú chuť!

Tento jedinečný pokrm je skvelý na nedeľný obed alebo akúkoľvek oslavu. Užite si kombináciu chutného mäsa s jemným vajcom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *