Pripravte si:
- 4 bravčové krkovice (cca 200 g každá)
- 200 g šunky
- 200 g uzeného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica horčice
- soľ a korenie podľa chuti
Pečená plnená krkovička fotorecept
Postup:
- Krkovičky jemne naklepeme a posolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici si necháme rozohriať olivový olej a opečieme krkovičky z oboch strán, až zhnednú.
- Počas opiekania si pripravíme plnku. Do misky dáme nadrobno nakrájanú šunku, nastrúhaný uzený syr a pretlačený cesnak. Všetko premiešame.
- Opečené krkovičky vyberieme z panvice a necháme ich trochu vychladnúť.
- Krkovičky rozrežeme na šírku až do polovice, ale nie úplne. Vytvorí sa tak vrecko, do ktorého naplníme pripravenú zmes.
- Naplnené krkovičky potrieme horčicou z oboch strán.
- Krkovičky dáme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút, kým nebudú zlatisté a vnútri propečené.
Hotové plnené krkovičky môžete podávať s zemiakovými hranolkami alebo ryžou a šalátom podľa vášho vkusu. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg krkovičky (môžete použiť aj širšie plátky)
- 200 g údenej slaniny
- 200 g žampiónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g syra (napríklad eidam)
- 100 g strúhankyy
- 2 vajcia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 PL horčice
- 1 ČL mletej papriky
- Olivový olej
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Krkovičku umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na plátky, ale nie úplne, aby sa držali pokope. Následne ju jemne naklepte, osoľte a okoreňte.
-
Príprava náplne:
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte do sklovita. Následne pridajte nakrájané žampióny a opražte ich do zlatista.
- Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a opražte ešte niekoľko minút.
- Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, horčicu, strúhanku, dve vajcia a nastrúhaný syr. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
-
Plnenie krkovičky:
- Na každý plátok krkovičky položte časť náplne a zrolujte ich, pričom okraje môžete zafixovať tak, že použijete špáradlá alebo kuchynskú niť.
-
Pečenie:
- Rúru predohrejte na 180 °C. Krkovičku položte do pekáča, pokvapkajte olivovým olejom a zakryte alobalom. Pečte približne 60 minút, potom odstráňte alobal a pečte ďalších 20-30 minút, aby sa mäso zhnedlo.
-
Podávanie:
- Po upečení krkovičku nechajte chvíľu vychladnúť, potom odstráňte špáradlá alebo niť, nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vašej chuti (napr. zemiakový šalát, ryža alebo zeleninová príloha).
-
Ozdobenie:
- Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!