Pečená plnená krkovička fotorecept

Pripravte si:

  • 4 bravčové krkovice (cca 200 g každá)
  • 200 g šunky
  • 200 g uzeného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica horčice
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pečená plnená krkovička fotorecept

Postup:

  1. Krkovičky jemne naklepeme a posolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici si necháme rozohriať olivový olej a opečieme krkovičky z oboch strán, až zhnednú.
  3. Počas opiekania si pripravíme plnku. Do misky dáme nadrobno nakrájanú šunku, nastrúhaný uzený syr a pretlačený cesnak. Všetko premiešame.
  4. Opečené krkovičky vyberieme z panvice a necháme ich trochu vychladnúť.
  5. Krkovičky rozrežeme na šírku až do polovice, ale nie úplne. Vytvorí sa tak vrecko, do ktorého naplníme pripravenú zmes.
  6. Naplnené krkovičky potrieme horčicou z oboch strán.
  7. Krkovičky dáme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút, kým nebudú zlatisté a vnútri propečené.

Hotové plnené krkovičky môžete podávať s zemiakovými hranolkami alebo ryžou a šalátom podľa vášho vkusu. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky (môžete použiť aj širšie plátky)
  • 200 g údenej slaniny
  • 200 g žampiónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g syra (napríklad eidam)
  • 100 g strúhankyy
  • 2 vajcia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL horčice
  • 1 ČL mletej papriky
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Krkovičku umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na plátky, ale nie úplne, aby sa držali pokope. Následne ju jemne naklepte, osoľte a okoreňte.
  2. Príprava náplne:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte do sklovita. Následne pridajte nakrájané žampióny a opražte ich do zlatista.
    • Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a opražte ešte niekoľko minút.
    • Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, horčicu, strúhanku, dve vajcia a nastrúhaný syr. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  3. Plnenie krkovičky:

    • Na každý plátok krkovičky položte časť náplne a zrolujte ich, pričom okraje môžete zafixovať tak, že použijete špáradlá alebo kuchynskú niť.
  4. Pečenie:

    • Rúru predohrejte na 180 °C. Krkovičku položte do pekáča, pokvapkajte olivovým olejom a zakryte alobalom. Pečte približne 60 minút, potom odstráňte alobal a pečte ďalších 20-30 minút, aby sa mäso zhnedlo.
  5. Podávanie:

    • Po upečení krkovičku nechajte chvíľu vychladnúť, potom odstráňte špáradlá alebo niť, nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vašej chuti (napr. zemiakový šalát, ryža alebo zeleninová príloha).
  6. Ozdobenie:

    • Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *