Pečená tekvica plnená šunkou a syrom

Dnes si trocha zapečieme v rúre zdravú pônenú tekvicu so syrom a šunkou. V záhradke mi začali konečne rásť tekvice a tak je treba ich chutne zúžitkovať. Škoda by bola ich vyhodiť.

Pečená tekvica plnená šunkou a syrom

Recept na maslovú tekvicu plnenú šunkou, slaninou a syrom │ Zuzana Machová

Návod na pečenú tekvicu plnenú šunkou a syrom:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica (cca 1,5 kg)
  • 200 g šunky
  • 200 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Ohriať rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Tekvicu umyť, rozkrojiť ju na polovicu a vydlabať semená a vlákna.
  3. Na plech položiť papier na pečenie a naň položiť obe polovice tekvice.
  4. V druhom plechu alebo miskou si pripraviť plnku – nakrájať šunku, syr a cesnak na malé kocky.
  5. Do misky pridať olivový olej, soľ a korenie a všetko dobre premiešať.
  6. Plnku následne natrieť na vnútornú stranu tekvice, tak aby bola celá povrchovo pokrytá.
  7. Polovice tekvice zložiť spolu a opatrne ich priviazať kuchynskou špagátou.
  8. Tekvicu položiť na papier na pečenie, vložiť do rúry a piecť približne 1 hodinu alebo kým tekvica nezmäkne a plnka sa roztopí a získá zlatorastúcu farbu.
  9. Po upečení nechať tekvicu chvíľu vychladnúť, potom ju odstrániť z rúry, odstrániť kuchynskú špagáty a nakrájať na plátky.

Dúfam, že vám tento recept pomôže využiť tekvicu z vášho záhradké a vytvoriť výborné jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *