Pečené bravčové mäso s cviklou a bylinkovým dresingom

Pečené bravčové mäso s cviklou a bylinkovým dresingom.

Ingrediencie:

Pre mäso:

  • 500 g bravčovej panenky alebo iného mäsa podľa vašej voľby
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Pre cviklovú zmes:

  • 2 stredne veľké cvikly, olúpané a nastrúhané
  • 1/2 cibule, jemne nasekaná
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Olivový olej
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Pre bylinkový dresing:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (napr. petržlen, tymián, rozmarín), jemne nasekaných
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pečené bravčové mäso s cviklou a bylinkovým dresingom

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Mäso opláchnite, osušte a osolte. Pridajte čerstvo mleté čierne korenie a pokvapkajte olivovým olejom. Dobre vmasírujte do mäsa.
  3. Mäso uložte na plech alebo do pekáča a pečte v rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie je vnútri dobre prepečené a má sa na ňom vytvoriť zlatistá kôrka. Následne nechajte mäso chvíľu oddychovať.
  4. Počas pečenia mäsa pripravte cviklovú zmes: Nastrúhanú cviklu zmiešajte s nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou. Pridajte olivový olej, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odpočívať.
  5. Pripravte bylinkový dresing: V miske zmiešajte olivový olej, nasekané bylinky a pretlačený cesnak. Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Plátky pečeného mäsa podávajte s cviklovou zmesou a pokvapkajte bylinkovým dresingom.

Toto pečené bravčové mäso s cviklou a bylinkovým dresingom je výbornou kombináciou chutí a textúr. Mäso je šťavnaté, cvikla pridáva sladkú príchuť a bylinkový dresing osvieži celý pokrm.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *