Chutná Vareška

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Ďalšia delikatesa na vašom taniery spolu s omáčkou a inými senzáciami.

 

Suroviny:

  • 70 dkg bravčovej sviečkovej
  • 12 plátkov anglickej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 stonky tymianu
  • 0,5 dl oleja
  • 25 dkg červeného hrozna
  • 25 dkg bieleho hrozna

Zemiakové krokety:

  • 80 dkg zemiakov
  • soľ
  • 1 štipka mletého muškátového orecha
  • 1 vajce
  • 10 dkg hladkej múky
  • 2 vajcia (na obalenie)
  • 15 dkg hladkej múky (na obalenie)
  • 20 dkg strúhanky (na obalenie)
  • 5 dl oleja (na smaženie)

 

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Očistenú, umytú a osušenú bravčovú sviečkovicu ostrým nožom nakrájame na 12 plátkov. Každý plátok zabalíme do 1 plátku slaniny, osolíme, okoreníme a ochutíme nadrobno nasekaným tymianom. V horúcej panvici na oleji z každej strany upečieme do červena.

Poukladáme na pekáč , polejeme vypečeným olejom , vedľa posypeme umyté bobule hrozna a v rúre na 180C upečieme tak, aby stred medailónikov zostal trochu ružovkastý. Medzitým si na prílohu ošúpeme zemiaky a nakrájame na drobné kocky. Uvaríme v slanej vode, scedíme, pretlačíme cez lis na zemiaky a necháme vychladnúť.

Pridáme mletý muškátový orech, vajce, múku a vypracujeme homogénne cesto. Nakoniec rukami z cesta vyvaľkáme valčeky, obalíme ich v múke, vo vajciach a v strúhanke. V horúcom oleji usmažíme dočervena. Keď sú krokety hotové, necháme ich odkvapkať a poukladáme na tanier vystlaný papierovým obrúskom. Pri servírovaní horúce krokety nakopíme na tanier a vedľa položíme medailóniky s hroznom.
Dobrú chuť.

 

Vyskúšali sme aj recept bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *