Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Ďalšia delikatesa na vašom taniery spolu s omáčkou a inými senzáciami.
Suroviny:
- 70 dkg bravčovej sviečkovej
- 12 plátkov anglickej slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
- 4 stonky tymianu
- 0,5 dl oleja
- 25 dkg červeného hrozna
- 25 dkg bieleho hrozna
Zemiakové krokety:
- 80 dkg zemiakov
- soľ
- 1 štipka mletého muškátového orecha
- 1 vajce
- 10 dkg hladkej múky
- 2 vajcia (na obalenie)
- 15 dkg hladkej múky (na obalenie)
- 20 dkg strúhanky (na obalenie)
- 5 dl oleja (na smaženie)
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Očistenú, umytú a osušenú bravčovú sviečkovicu ostrým nožom nakrájame na 12 plátkov. Každý plátok zabalíme do 1 plátku slaniny, osolíme, okoreníme a ochutíme nadrobno nasekaným tymianom. V horúcej panvici na oleji z každej strany upečieme do červena.
Poukladáme na pekáč , polejeme vypečeným olejom , vedľa posypeme umyté bobule hrozna a v rúre na 180C upečieme tak, aby stred medailónikov zostal trochu ružovkastý. Medzitým si na prílohu ošúpeme zemiaky a nakrájame na drobné kocky. Uvaríme v slanej vode, scedíme, pretlačíme cez lis na zemiaky a necháme vychladnúť.
Pridáme mletý muškátový orech, vajce, múku a vypracujeme homogénne cesto. Nakoniec rukami z cesta vyvaľkáme valčeky, obalíme ich v múke, vo vajciach a v strúhanke. V horúcom oleji usmažíme dočervena. Keď sú krokety hotové, necháme ich odkvapkať a poukladáme na tanier vystlaný papierovým obrúskom. Pri servírovaní horúce krokety nakopíme na tanier a vedľa položíme medailóniky s hroznom.
Dobrú chuť.
Vyskúšali sme aj recept bravčové karé bez kosti pečené v rúre.
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
[penci_recipe]