Pečené diviačie rebierka

Pecené diviačie rebierka sú vynikajúcou pochúťkou pre všetkých milovníkov diviny. Pripraviť ich je síce trochu náročnejšie, no výsledok stojí za to. Tu je recept na pecené diviačie rebierka:

Na prípravu budete potrebovať:
– 800 g diviačích rebierok
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie, rasca, tymián
– 250 ml bežného červeného vína
– 250 ml mäsový vývar
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 lyžice paradajkového pretlaku

 

Pečené diviačie rebierka

Postup:
1. Rebiërka si dobre očistite a opláchnite pod tečúcou vodou. Osušte ich papierovou utierkou.
2. Cibuľu a cesnak očistite a jemno nakrájajte. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na drobné kúsky.
3. Na panvici si rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak. Potom pridajte mrkvu a pokračujte v pečení ešte pár minút.
4. Pridajte diviačie rebierka a orestujte z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
5. Posypte rebierka soľou, korením, rascom a tymiánom. Prelijte ich červeným vínom a mäsovým vývarom. Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť asi 90 minút.
6. Po upečení rebierka vyberte z hrnca a nechajte odstáť. Do omáčky pridajte hladkú múku a paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte ešte chvíľu variť, kým omáčka nezhustne.
7. Podávajte pecené diviačie rebierka s prílohou podľa vlastného výberu a s pikantnou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *