Chutná Vareška

Pečené jahňacie kotlety

Pečené jahňacie kotlety na každý deň

Pečené jahňacie kotlety na každý deň? Povedze mi, máte radi kotlety? Samozrejme áno, tie má každý rád. Minule som ochutnala skvelý recept na jahňacie kotlety a nevedela som sa nabažiť. Preto som ho chcela ukázať aj vám.

 

Ingrediencie:

  • 6-8 jahňacích kotliet
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml kukuričnej krupice
  • 250 ml sladkeho kozieho mlieka
  • 500 ml kyslého kravskeho mlieka
  • 2 PL olivový panenský olej
  • čerstvá bazalka
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • balenie cherry papradjok
  • 0,5 až 1 KG zrniečka feferónkové sušené
  • 6-8 kusov ančovičiek,
  • 6 ks strúčikov cesnaku

 

Pečené jahňacie kotlety na každý deň

Nožom som si na plátky narezala strúčiky cesnaku, azliala som ich časťou olivového oleja. A po chvíľke som k ním pridala ančovičky a feferovnové zničeka. Takýto základ vytvorí skvelú chuť a arómu mäsa.

Potom som pokraja jednu tretinu cheery paradajok a pridala som ich na panvicu do základu. Zfvyšné dve tretiny cheery paradajok som pridal po chvíľe, ale pridala som ich celé. Zakryla som panvicu a nechala to takých 10 až 12 minút na strednom plameni variť do kým nezačali paradajky praskať. A tým sa mi zredukovala aj tekutina.

Keď už boli takmer hotové tak som pridala 3 polievkové lyžice octu a aj červené víno. Osolila som ich, okorenila. Trcoah mi to povrelo a chute sa premiešali. No už trebalo len do omáčky pridal 2 až 3 polievkové ližice extra panenského olivového oleja a na čerstvú bazalku. Ja som pridala celé listky bazalky vy si  ich môžete aj nakrájať. Pikantná omáčka nám fakt zabrala len pár minút.

Polentu som si pripravila takto

Do panvice som naliala sladké kozie mlieko a kyslé krvaské mlieko. Trocha som to oslila a nechala prevrieť. Potom som postupne pridávala bielu kukuričnú muku za stáleho miešania.

Na kiniec stačí už len pridať kocku masla. To je taká lyžička mals aplus mínus.

Náš tip: dajte kocku masla do mrazničky a pridajte takto zmrazené maslo do do polenty. Zmrazené maslo vytvorí krémovosť.

 

Aby som mohol pripraviť pečené jahňacie kotlety, tak som si ich musela dôkladne umyť a odblaniť. Pokrájala som ich na kotley, ale vy si ich môžete kupiť už nakrájané. Osolila a okorenila som ich z dvoch strán a už nás čaká len pečenie.

Opiekal som ich podľa okan z oboch strán na mierno ohni. Avšak môj manže má rád, aky si spruska opečené a potom pridáne do rúry. Ak ich sprudka opečiete tak vo vnútry by Vám mala ostať štava.

Takto pripravné rebierka som dala na tanier, do stredu som dala folentu a pokvapkala pikantnou omáčkou.
Dobrú chuť.

 

Pečené jahňacie kotlety na každý deň

Pečené jahňacie kotlety

Pečené jahňacie kotlety

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *