Pečené krídla - Recept

Pecené kridla sú skvelým jedlom na rôzne príležitosti ako napríklad oslavy, grilovačky alebo len tak na večerný relax. Sú rýchlo pripravené a chutia skvele. Tu je recept na pecené kridla v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:
– 1 kg kuracích kridiel
– soľ
– korenie
– cesnakový prášok
– sul

 

Pečené krídla – Recept

Postup:

1. Kridlá dobre očistíme a opláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich osušíme papierovou utierkou.

2. V miske zmiešame soľ, korenie, cesnakový prášok a sul podľa chuti.

3. Kridlá obalené v korení ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Plech s kridlami vložíme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 40 – 45 minút, kým nebudú pekne zlatisté a dobre prepečené.

5. Po upečení kridlá vyberieme z rúry a necháme chvíľu odpočívať.

6. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Pecené kridlá môžeme podávať aj s rôznymi omáčkami alebo zeleninovým šalátom. Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly, no výsledkom sú skutočne chutné pecené kridlá, ktoré si určite obľúbite. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *