Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept opäť skvelý a podobný recept ako ten ktorý sme si pripravovali minule.
Tak opäť skvelý recept a veľmi. A čo je veľmi dôležité že je veľmi chutí a jednoduchý. Ako sa hovorí v jednoduchosti je krása. Tak teda poďme na to.
Musíte ochutnať aj: Pečené kuracie stehná na kapuste.
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept
Videorecept tu.
Samozrejme! Tu máte recept na “Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste”:
Potrebujete:
- 4 kuracie stehná
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 cibuľu, nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 čajovú lyžičku mletej papriky
- 1 čajovú lyžičku rasce
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C (350°F).
- Na veľkej panvici zohrejte olej pri strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a orestujte dozlatista.
- Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočnú slanosť. Vymačkajte z nej prebytočnú tekutinu.
- Pridajte kapustu do panvice s cibuľou a cesnakom. Dobre premiešajte a varíte asi 5 minút.
- Na kapustu posypte mletú papriku a rasce a premiešajte.
- Kuracie stehná osolte a okoreňte a položte ich na vrch kapusty v panvici.
- Panvicu vložte do predhriatej rúry a pecte asi 1 hodinu, alebo kým nie sú kuracie stehná dobre prepečené a zlatohnedé.
- Po upečení vyberte z rúry a nechajte chvíľu odpočinúť.
- Podávajte pečené kuracie stehná s kyslou kapustou na tanieri, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Dobrú chuť pri konzumácii vašich chutných “Pečených kuracích stehien na kyslej kapuste”!
Dobrú chuť!