Pečeňová polievka

Čertovo skvelá polievka, ktorú ma zmysel uvariť. Toto je môj skvelý receptík, ktorý mám veľmi rada. Trocha som ho upravila mojími tipmi, ktoré vám z tradičnej polievky spravia kulinársky unikát. Avšak stále môžete uvaríť tradičnú a pocitvú polievočku.

Pečeňová polievka

Hovädzia polievka s pečeňovými haluškami

Pečeňová polievka je výborná jedlo vhodné predovšetkým pre milovníkov vnímavej chuti pečene. Táto polievka je plná arómy a hodí sa ako predjedlo alebo hlavný chod. Tu je recept na tradičnú pečeňovú polievku:

Zoznam ingrediencií:

  • 500 g hovädziej pečene, nakrájanej na malé kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 šalotka, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka petržlenovej vňate na ozdobu

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu, šalotku a cesnak. Nechajte ich orestovať, kým nezačnú byť zlatisté.
  2. Pridajte nakrájanú pečeň a orestujte ju dozlatista.
  3. Do hrnca s vývarom pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, majoránku a mletú papriku. Všetko dobre premiešajte.
  4. Pridajte orestovanú pečeň a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Po uvaríte polievku vylúžte z ohňa a nechajte ju trochu vychladnúť.
  6. Polievku prelejte do mixéra a rozmixujte ju do hladka.
  7. Polievku znovu ohrejte a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Podávajte polievku s posypaným petržlenom a môžete ju ozdobiť aj štipkou smotany alebo kyslou smotanou.

Prajem vám výbornú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *