Pečeňová polievka

Čertovo skvelá polievka, ktorú ma zmysel uvariť. Toto je môj skvelý receptík, ktorý mám veľmi rada. Trocha som ho upravila mojími tipmi, ktoré vám z tradičnej polievky spravia kulinársky unikát. Avšak stále môžete uvaríť tradičnú a pocitvú polievočku.

Pečeňová polievka

Hovädzia polievka s pečeňovými haluškami

Pečeňová polievka je výborná jedlo vhodné predovšetkým pre milovníkov vnímavej chuti pečene. Táto polievka je plná arómy a hodí sa ako predjedlo alebo hlavný chod. Tu je recept na tradičnú pečeňovú polievku:

Zoznam ingrediencií:

  • 500 g hovädziej pečene, nakrájanej na malé kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 šalotka, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka petržlenovej vňate na ozdobu

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu, šalotku a cesnak. Nechajte ich orestovať, kým nezačnú byť zlatisté.
  2. Pridajte nakrájanú pečeň a orestujte ju dozlatista.
  3. Do hrnca s vývarom pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, majoránku a mletú papriku. Všetko dobre premiešajte.
  4. Pridajte orestovanú pečeň a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Po uvaríte polievku vylúžte z ohňa a nechajte ju trochu vychladnúť.
  6. Polievku prelejte do mixéra a rozmixujte ju do hladka.
  7. Polievku znovu ohrejte a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Podávajte polievku s posypaným petržlenom a môžete ju ozdobiť aj štipkou smotany alebo kyslou smotanou.

Prajem vám výbornú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 300 g kuracej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Najprv si umyte a očistite kuraciu pečeň. Odstráňte všetky blany a žilky. Cibuľu nakrájajte na drobno, mrkvu a zemiak nakrájajte na malé kocky.

  2. Restovanie cibule: V hrnci na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.

  3. Pridanie zeleniny: K restujúcej cibuli pridajte mrkvu a zemiak. Miešajte cca 5 minút, aby sa zelenina trošku opražila.

  4. Príprava pečene: Pridajte umytú kuraciu pečeň do hrnca. Restujte 3-4 minúty, kým pečeň nezmení farbu.

  5. Pridanie vývaru: Nalejte do hrnca zeleninový alebo kurací vývar. Pridajte bobkový list, soľ, čierne korenie a majoránku. Zmes priveďte k varu.

  6. Varovanie: Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte polievku variť na miernom ohni približne 15-20 minút, aby sa všetky chute spojili.

  7. Dokončenie: Po uvarení odstráňte bobkový list. Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte na hladkú konzistenciu. Ak máte radi hrubšiu polievku, môžete nechať aj niektoré kúsky zeleniny.

  8. Podávanie: Polievku dochuťte čerstvým nasekaným cesnakom a podľa potreby ešte osolte a okoreňte. Podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Pstanekova píše:

    Mňam, to znie úžasne! Určite to chcem vyskúšať!

  2. Angela Horvathova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, kým ho vyskúšam!

  3. Nikola Sulc píše:

    Tento recept mi zaručene spraví radosť. Teším sa na varenie!

  4. Zofia81 píše:

    Recept na pečeňovú polievku vyzerá skvele, určite ho vyskúšam!

  5. Esoltisova píše:

    Veľmi chutné a zaujímavé recepty na polievky, ďakujem za inšpiráciu!