Pečeňové halušky do polievky recept

Pečeňové halušky do polievky sú jedným z klasických slovenských jedál, ktoré vás zahrejú a potešia v chladných dňoch. Tieto lahodné halušky plné chuti a šťavnatosti sú skvelým doplnkom k vývaru a urobia z bežnej polievky niečo naozaj špeciálne. Ak sa nebojíte trochy práce v kuchyni, vyskúšajte tento recept a potešte svojich blízkych skvelým jedlom.

Na prípravu pečeňových halušiek do polievky budete potrebovať:

– 250 g pečenej bravčovej pečene
– 1 vajce
– 150 g múky
– soľ, korenie

 

Pečeňové halušky do polievky recept

Postup:

1. Pečenú pečeň nakrájame na maličké kocky.

2. Do misky dáme nakrájanú pečeň, pridáme vajce, múku, soľ a korenie podľa chuti.

3. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť asi 15 minút.

4. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na malé kúsky, ktoré budú tvoriť halušky.

5. V hrnci si pripravíme polievku podľa vlastného receptu a do nej pridáme halušky.

6. Varíme do mäkkosti halušiek, potom môžeme podávať.

Pochutnávku pri príprave a dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *