Pečeňové halušky do polievky sú jedným z klasických slovenských jedál, ktoré vás zahrejú a potešia v chladných dňoch. Tieto lahodné halušky plné chuti a šťavnatosti sú skvelým doplnkom k vývaru a urobia z bežnej polievky niečo naozaj špeciálne. Ak sa nebojíte trochy práce v kuchyni, vyskúšajte tento recept a potešte svojich blízkych skvelým jedlom.
Na prípravu pečeňových halušiek do polievky budete potrebovať:
– 250 g pečenej bravčovej pečene
– 1 vajce
– 150 g múky
– soľ, korenie
Pečeňové halušky do polievky recept
Postup:
1. Pečenú pečeň nakrájame na maličké kocky.
2. Do misky dáme nakrájanú pečeň, pridáme vajce, múku, soľ a korenie podľa chuti.
3. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť asi 15 minút.
4. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na malé kúsky, ktoré budú tvoriť halušky.
5. V hrnci si pripravíme polievku podľa vlastného receptu a do nej pridáme halušky.
6. Varíme do mäkkosti halušiek, potom môžeme podávať.
Pochutnávku pri príprave a dobrú chuť!