Pesto z medvedieho cesnaku
Zdravé chutné a prospešné z veľa dôvodou. Aj takto by sa dala jednoducho opísať pochúťka zvaná medvedí cesnak. Nejde skutone o cesnak, ale o bylinu ktorá ma jeho výraznú chuť. Má veľa benefitov pre naše telo. A to od pritizápalových účnikov, krvný tlak, zmierňuje horúčku, zlepšuje imunitu, zlepšuje prietok krvy a v neposlednom rade má detoxikačné vlastnosti.
10 minútová príprava a pesto je na svete.
Potrebujeme:
- 300 g medvedieho cesnaku
- 100 ml olivový olej ( na zaliatie) nemusí byť 100 ml
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Pesto z medvedieho cesnaku
- Listôčky medvedieho cenaku som si očistila od stoniek. Potom som ich umyla pod tečúcou vodou a usušila.
- Do miexéru som si dala listky medvedieho censaku a olivový olej. Na chuť môžete pridať štipku solia trocha mletého čierneho korenia. Dobre to rozmixujte na čo najmenšie časti. Ideálne ak vám vyjde pasta.
- Takéto pesto dáme so sklenej nádoby, ktorúmôžeme uzavrieť. Ja ho zhora ešte zalejem olejom aby sa k nemu nedostalo veľa vzduchu. Skladujte v chladičke. Vydrží 3 až 4 mesiace.
Dobrú chuť.
Pesto z medvedieho cesnaku
[penci_recipe]
0 Comments