Chutná Vareška

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Zdravé chutné a prospešné z veľa dôvodou. Aj takto by sa dala jednoducho opísať pochúťka zvaná medvedí cesnak. Nejde skutone o cesnak, ale o bylinu ktorá ma jeho výraznú chuť. Má veľa benefitov pre naše telo. A to od pritizápalových účnikov, krvný tlak, zmierňuje horúčku, zlepšuje imunitu, zlepšuje prietok krvy a v neposlednom rade má detoxikačné vlastnosti.

10 minútová príprava a pesto je na svete.
Potrebujeme:

  • 300 g medvedieho cesnaku
  • 100 ml olivový olej ( na zaliatie) nemusí byť 100 ml
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pesto z medvedieho cesnaku

  1. Listôčky medvedieho cenaku som si očistila od stoniek. Potom som ich umyla pod tečúcou vodou a usušila.
  2. Do miexéru som si dala listky medvedieho censaku a olivový olej.  Na chuť môžete pridať štipku solia  trocha mletého čierneho korenia. Dobre to rozmixujte na čo najmenšie časti. Ideálne ak vám vyjde pasta.
  3. Takéto pesto dáme so sklenej nádoby, ktorúmôžeme uzavrieť. Ja ho zhora ešte zalejem olejom aby sa k nemu nedostalo veľa vzduchu. Skladujte v chladičke. Vydrží 3 až 4 mesiace.

Dobrú chuť.

 

 

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *