Ingrediencie:
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zeler
– 1 zelena paprika
– 1 konzerva naklíčených fazúľ
– 1 konzerva nakrájaných paradajok
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, rasca

 

Pikantná polievka

Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji vo veľkom hrnci.
2. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, zeler a zelenu papriku a orestujeme spolu s cibuľou a cesnakom.
3. Potom pridáme nakrájané paradajky a fazuľu (s prevarenou vodou z konzervy) a zalijeme zeleninovým vývarom.
4. Osolíme, pridáme čierne korenie, mletú papriku a rascu podľa chuti.
5. Varíme polievku na miernom ohni asi 20-30 minút, až kým zelenina nie je mäkká.
6. Dochutíme podľa potreby, zohrejeme a môžeme podávať.

Pikantná polievka je vhodná pre milovníkov štipľavých jedál a je skvelou voľbou pre zahriatie v chladných dňoch. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *