Plnená domáca bravčová pečeň s horčicovou omáčkou a žemlovým knedlíkom

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie (podľa chuti)
  • 4 plátky slaniny
  • 2 plátky chleba
  • 1 vajce
  • polievková lyžica strúhanky
  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžičky horčice
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml vývaru (môže byť z kosti alebo z kocky)
  • olej na vyprážanie

 

Plnená domáca bravčová pečeň s horčicovou omáčkou a žemlovým knedlíkom

Postup:

  1. Pečeň očistíme od žíl a nasekáme na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až sa zľahka zarumení.
  4. Pridáme kúsky pečene a opažíme ich zo všetkých strán.
  5. Osolíme, okoreníme a necháme trochu vychladnúť.
  6. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme s ňou kúsky pečene.
  7. Nastrúhame chlieb a zmiešame ho s vajcom, strúhankou a mliekom.
  8. Zmiešame s pečenou pečeňou a vzniknuté cesto necháme chvíľu odpočívať.
  9. V hrnci zohrejeme vývar a pridáme horčicu.
  10. Pomaly pridávame múku a miešame, aby sa nevytvorili hrudky.
  11. Uvaríme si žemľové knedlíky podľa obvyklého postupu.
  12. Pečeňové knedličky opražíme na oleji, až kým nebudú zlatisté.
  13. Podávame s horčicovou omáčkou a žemlovým knedlíkom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *