Plnená paprika na studeno
Plnená paprika na studeno je jednoduchý a osviežujúci recept, ktorý sa hodí najmä v teplej letnej sezóne. Tu je jedna možnosť, ako si ju pripraviť:
Suroviny:
- 4 veľké papriky (zelená, červená alebo žltá)
- 200 g rovnomerne mletého bravčového mäsa
- 100 g vareného ryžového alebo pohánkového zrnka
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 lyžička soľ
- štipka čierneho korenia
- štipka mletej papriky
- šťava z 1 citróna
- hrsť čerstvého kôpru, jemne nasekaného
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekanej
- 100 ml kyslej smotany
Postup:
- Papriky umyjte, odstráňte stonky a vydlabte vnútorné jadierka.
- V miske zmiešajte mleté mäso, varené zrnko, cibuľu, cesnak, olivový olej, mletú sladkú papriku, soľ, korenie, mletú papriku, citrónovú šťavu a jemne nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Zmes dôkladne premiešajte.
- Naplňte papriky pripravenou zmesou a do každej papriky pridajte kúsok kyslej smotany.
- Plnené papriky uložte do chladničky a nechajte odpočívať aspoň 2 hodiny, aby sa chute prepojili.
- Po odpočinku sa môžete tešiť na erkomultúrny a osviežujúci obed.
Môžete si podľa chuti upraviť recept a pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad rajčiny alebo syr. Dobrú chuť!
Plnenu papriku mame veľmi radi a teraz neviem, či klasická alebo táto (robila som včera podľa tohto receptu) je lepšia.