Plnená paprika na studeno

Plnená paprika na studeno

Letní plněná paprika

Plnená paprika na studeno je jednoduchý a osviežujúci recept, ktorý sa hodí najmä v teplej letnej sezóne. Tu je jedna možnosť, ako si ju pripraviť:

Suroviny:

  • 4 veľké papriky (zelená, červená alebo žltá)
  • 200 g rovnomerne mletého bravčového mäsa
  • 100 g vareného ryžového alebo pohánkového zrnka
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička soľ
  • štipka čierneho korenia
  • štipka mletej papriky
  • šťava z 1 citróna
  • hrsť čerstvého kôpru, jemne nasekaného
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekanej
  • 100 ml kyslej smotany

Postup:

  1. Papriky umyjte, odstráňte stonky a vydlabte vnútorné jadierka.
  2. V miske zmiešajte mleté mäso, varené zrnko, cibuľu, cesnak, olivový olej, mletú sladkú papriku, soľ, korenie, mletú papriku, citrónovú šťavu a jemne nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Zmes dôkladne premiešajte.
  3. Naplňte papriky pripravenou zmesou a do každej papriky pridajte kúsok kyslej smotany.
  4. Plnené papriky uložte do chladničky a nechajte odpočívať aspoň 2 hodiny, aby sa chute prepojili.
  5. Po odpočinku sa môžete tešiť na erkomultúrny a osviežujúci obed.

Môžete si podľa chuti upraviť recept a pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad rajčiny alebo syr. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Alena píše:

    Plnenu papriku mame veľmi radi a teraz neviem, či klasická alebo táto (robila som včera podľa tohto receptu) je lepšia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *