Plnený bravčový bôčik slaninou a plnkou

Za hodnku až dve pripravéte neprekonateľný recept. Cela rodina sa do sýta napapaáte. Bôčik nie je len chutné jedlo ale je aj dosť sýte. Preto porcie mäsa môžu byť tenšie. Dobre prepečený bôčik nikdy nebude tuhý a už vôbec suchý. Na to si pri pečení treba dať pozor. Radšej hi dobre zakryte a prípadne polievajte.

A vždy radšej piecť na menšom stupni o pol hodinku dlhšie. Ako rýcho, kde by ste pripravili len pripečenú tuhú podrážku. Pamätajte na to. Trpzlivosť sa pri tomto rceepte vypláca.

 

Plnený bravčový bôčik slaninou a plnkou

Za vyskúšanie odporúčam aj toto video.

Plnený bravčový bôčik

Plnený bravčový bôčik je skvelým receptom pre rodinné potešenie. Smotanová plnka súčajúca sa s kúskami slaniny dodáva jedlu lahodnú chuť a šťavnatosť. Tu je recept, ako pripraviť tento neprekonateľný pokrm:

Potrebné suroviny:

  • 1 kg bravčového bôčika
  • 200 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hríbov
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte plnku. Slaninu nakrájajte na malé kocky a na panvici ju opekajte do zlatista. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte ich spolu, kým nezmäknú.
  2. Pridajte do panvice nakrájané hríby a orestujte ich so zvyšnými surovinami. Po chvíli pridajte aj smotanu na varenie a nechajte zmes pár minút povariť. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Bravčový bôčik rozkrojte pozdĺžne na polovicu, ale neprelepte ho úplne. Na vnútornú stranu bôčika natriete vrstvu plnky a zložte ho naspäť do pôvodnej polohy.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte bôčik z oboch strán, až kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
  5. Preložte opečený bôčik do pekáča a pokračujte v pečení v predhriatej rúre na 180°C. Pečte asi 1,5 hodiny alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  6. Po upečení nechajte bôčik chvíľu odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

 

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *