Dark Mode Light Mode

Plnka na medový krémeš

Plnka na medový krémeš Plnka na medový krémeš
Plnka na medový krémeš

Recept 1: Medový krémeš s vanilkovou náplňou a karamelizovanými orechmi

Suroviny:
Na cesto:

  • 500 g lístkového cesta

Na náplň:

  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 200 g masla

Na karamelizované orechy:

  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica smotany na šľahanie

Postup:

  1. Príprava cesta:
    Začnite tým, že roztiahnete lístkové cesto na tenký plát a vyložíte ním plech (približne 30×40 cm), ktorý ste predtým namazali maslom. Cesto by malo byť rovnomerne rozložené a zakrývať aj okraje plechu. Pre dodanie väčšej textúry a chrumkavosti môžete cesto popichnúť vidličkou.
  2. Pečenie cesta:
    Predhrejte rúru na 200 °C a pečte cesto 15-20 minút, až kým nezíska krásne zlatisté zafarbenie. Ak sa cesto začne nadúvať, opatrne ho popichnite vidličkou.
  3. Príprava vanilkovej náplne:
    V hrnci priveďte mlieko do varu. V miske zmiešajte vanilkový puding so 100 ml mlieka a pridajte cukor. Keď mlieko v hrnci začne variť, postupne pridajte pudingovú zmes za stáleho miešania. Varíme na nízkej teplote, kým nezhustne. Následne ho nechajte trochu vychladnúť a potom vmiešajte med a zmäknuté maslo.
  4. Príprava karamelizovaných orechov:
    Na panvici na strednom ohni roztopte cukor, až kým nebude mať zlato-hnedú farbu. Pridajte nasekané vlašské orechy a opiekajte ich v karamele asi 2-3 minúty. Na záver vmiešajte smotanu na šľahanie, jemne premiešajte a nechajte vychladnúť.
  5. Zostavenie krémeša:
    Keď je cesto upečené a náplň vychladne, na upečené cesto rovnomerne naneste vrstvu vanilkovej náplne. Na vrch posypte karamelizovanými orechmi a rovnomerne ich rozložte. Na koniec môžete na vrch položiť druhú časť cesta, ktorú môžete česťne poprášiť práškovým cukrom.
  6. Chladenie a podávanie:
    Krémeš nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny pred servírovaním, aby sa náplň a cesto pekne spojili. Podávajte vychladený, nakrájaný na porcie.

Recept 2: Medový krémeš so slivkovou náplňou a mandľovým posypom

Suroviny:
Na cesto:

  • 500 g lístkového cesta

Na náplň:

  • 400 g slivkového lekváru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 2 lyžice medu
  • 1 balenie vanilkového cukru

Na mandľový posyp:

  • 100 g nasekaných mandlí
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica masla

Postup:

  1. Príprava cesta:
    Lístkové cesto rozváľajte a presuňte na plech. Dbajte na to, aby cesto pokrývalo celé dno a steny plechu.
  2. Pečenie cesta:
    Cesto pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15 minút, až kým nezíska krásnu zlatistú farbu. Dala som to stranou a čakala kým vychladne,
  3. Príprava slivkovej náplne:
    V miske zmiešajte smotanu na šľahanie s medovým sirupom a vanilkovým cukrom. Potom opatrne pridajte mascarpone a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila homogénna zmes.
  4. Zostavenie náplne:
    Na upečené cesto naneste vrstvu slivkového lekváru, ktorý sme predtým mierne zahreli, aby sa stal tekutým. Na slivkový lekvár následne naneste smotanovú zmes.
  5. Príprava mandľového posypu:
    Na panvici roztopte maslo a pridajte nasekané mandle spolu s cukrom. Opečte ich do zlata, potom nechajte vychladnúť.
  6. Zostavenie krémeša:
    Na vrch smotanovej náplne posypte mandľový posyp. Nezabudnite krémeš dať do chladničky aspoň na 4 hodiny pred servírovaním, aby sa zmes dobre presídlila a spojila.
  7. Podávanie:
    Pred podávaním môžete krémeš posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čerstvým ovocím. Krémeš je chutný nielen ako dezert, ale aj na slávnostné príležitosti.

Dúfam, že vás tieto dva recepty na medový krémeš inšpirujú a prinesú radosť z pečenia a vychutnávania si na nich!

 

Na prípravu tejto lahodnej náplne budete potrebovať tieto suroviny:

– 200 g masla
– 200 ml mlieka
– 200 g medu
– 1 vanilkový cukor
– 2 lyžice kakaa
– 200 g mletých orechov

 

Náplň na medový krémeš

Postup:

1. V hrnci rozpustite maslo spolu s mliekom a medom. Nechajte zmes prevrieť.
2. Pridajte vanilkový cukor, kakao a mleté orechy. Dobre premiešajte, aby sa spojili.
3. Nechajte náplň vychladnúť a následne ju použite do medového krémeša.

Takto jednoducho si môžete pripraviť chutnú náplň na medový krémeš. Prajem dobrú chuť!

Držte krok s modernou gastronómiou

Stlačením tlačidla na odber potvrdzujete, že ste si prečítali a súhlasíte s našim Pravidlami používania
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Mandľová plnka do morky

Mandľová plnka do morky

Next Post
Plnka na zdobenie medovníkov

Plnka na zdobenie medovníkov