Na polievku Hokkaido pečenú budete potrebovať:

– 1 malú Hokkaido tekvicu
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti

 

Polievka hokkaido – Pečená

Postup:

1. Hokkaido tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a uložte do pekáča.
2. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na tenké krúžky a cesnak nakrájaný na plátky.
3. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ, korenie a bylinky.
4. Všetko dobre premiešajte a dajte do rúry vyhriatej na 200 °C.
5. Peknite asi 30-40 minút, alebo kým tekvica nezmäkne.
6. Po upečení tekvicu s cibuľou a cesnakom rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú hmotu.
7. Podávajte teplú polievku s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *