Polievka Hokkaido je jednoduchá a lahodná zeleninová polievka s tekvícou Hokkaido. Tu je recept:

Potrebné suroviny:
– 1 malá tekvica Hokkaido
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 rajčiak
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ, korenie, olej

 

Polievka hokkaido – Recept varecha

Postup:
1. Najprv olúpte a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky na kocky.
2. Očistite tekvicu Hokkaido, vyrežte jej jadro a nakrájajte na kocky.
3. Rozohrejte hrniec s olejom a orestujte cibuľu.
4. Pridajte mrkvu, zemiaky a tekvicu Hokkaido a krátko orestujte.
5. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu.
6. Pridajte pokrájaný rajčiak a nechajte variť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
7. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
8. Polievku môžete podávať s čerstvým chlebom alebo krúpy.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *