Minestrone je tradičná talianska polievka plná zeleniny a fazule. Je veľmi výživná a chutná. Tu je recept na prípravu polievky Minestrone:
Položky, ktoré budete potrebovať:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 400 g pretlaku z paradajok
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g konzervovanej fazule, opláchnutej a odkvapkaného
- 100 g krátkych cestovín, napríklad cvernové rezance
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobenie
Polievka Minestrone
Postup:
- Na strednom ohni si pripravte hrniec a rozohriajte v ňom olivový olej.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa staneľkavo-zlatistá.
- Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler a zelenú papriku. Orestujte ich asi 5 minút, kým sa trochu zmäknú.
- Pridajte pretlak z paradajok a zeleninový vývar. Dajte var tešitím očakávaného vkladu, potom znížte teplotu a nechajte polievku vrieť 20 – 30 minút, kým sa zelenina zjemní.
- Pridajte fazuľu a cestoviny. Varíme na strednom ohni ďalších 10 – 15 minút, kým cestoviny nezmäknú.
- Ochutnajte polievku soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte v teplých tanieroch a ozdobte čerstvými bazalkovými listami.
Dúfam, že vám chutí!
2)
Polievka minestrone je jedným z najobľúbenejších talianskych jedál, ktoré láka svojou rozmanitosťou a kokteilom chutí. Je to tradičné jedlo, ktoré sa dá prispôsobiť sezónnym ingredienciám, takže nikdy nie je nudné! V tomto recepte vám predstavím originálnu verziu minestrone, ktorá vás zahreje ako nič iné.
Ingrediencie na minestrone
Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 zeler, nakrájaný na kocky
- 1 zucchiny, nakrájané na kocky
- 200 g fazule (použite akúkoľvek) – uvarenej alebo z konzervy
- 400 g paradajkovej omáčky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g cestovín (najlepšie malé ako ditalini)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý bazalky a parmezán na ozdobu
Postup prípravy
Najskôr si na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté. Potom pridajte mrkvu a zeler, orestujte ďalších 5 minút. Po pridaní cukety a fazule miešajte, kým sa nezohrejú. Následne vlejte paradajkovú omáčku a zeleninový vývar, nechajte prísady zovrieť.
Keď začnú variť, pridajte cestoviny, soľ a korenie. Varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým sa cestoviny nezmäknú. Na konci môžete polievku ozdobiť čerstvými bazalkami a parmezánom pre dlhší zážitok. Vaša polievka minestrone je hotová a pripravená na ochutnanie!