Na stedry vecer sa tradicne pripravuje kapustnica. Na jej pripravu potrebujeme nasledovne suroviny:

– 1 velka hlava kapusty
– 1 cibula
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 100 g sunky
– 100 g klobasy
– 1 lyzica oleja
– 1 lyzica mletej papriky
– so, cukor, oct
– smotana na podlievku (volitelne)
– chlieb na podavanie

 

Polievka na Štedrý Večer

Postup:

1. Kapustu nadrobno nakrajame a zalejeme vodou. Pridame so, cukor, ocot a nechame variť.
2. Na panvici zohrejeme olej a opekame nadrobno nakrajanu cibulu, pridame na kosticky nakrajanu klobasu a sunku.
3. Nakrajame na kosticky aj mrkvu a zemiaky a pridame k masa. Opekame dozlatista.
4. Pridame mletu papriku a zalejeme to do kapusty.
5. Na malej teplote varime do mäkka.
6. Podavame s chlebom a smotanou.

Dobru chut!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *