Polievka šči
Táto polievka mi pri prvom vyslovení pripradá ako keby bol z Ázie. Typické ich slovo šči. No v skutočnosti je to poctivá polievka, ktorú naše babičky varili z poctivých receptárov.
Pôvodom je z východu a teda z Ruska. Typická pravá a poctivá ruská polievočka s ktorou nemôžete nič pokaziť. Prakticky k nej nepotrebujete veľa ingrediencií a na prípravu je veľmi jednoduchá. Dúfam že vám bude chutiť.
Ingrediencie – polievka šči
- 2 L vývaru z hovädzích kostí
- 20 g masti
- 20 g hladkej múky
- 250 g hlávkovej kapusty
- 100 g čerstvých húb
- 200 ml kyslej smotany
- soľ
Polievka šči
- Do hrncu si nalejeme náš hovädzí vávar z kostí a dáme ho variť. Za ten čas čo sa nám vývar zohreje tak si očistíme a pokrájame kapustu a taktiež očistíme a pokrájame huby.
- Po tom čo sa nám vývar zohrial tak doň vložíme kapustu, huby a následne osolíme. Necháme pár minút variť pod pokrievkou.
- Na panvici si si rozpustíme masť ideálne bravčovú a pridáme do nej múku z čoho nám vznike zápražka. Následne ju zalejme vodou a pár minpť povaríme.
- Za ten čas čo sa nám približne 50 minút varila pausta a huby tak k nim prilejeme našu zápražku.
- Po tom čo sme do vývaru pridali zápražu tak ešte približne 10 minút povaríme a prípadne osolíme a okoreníme podľa chuti. Na koniec pridáme kyslú smotanu a môžeme opäť osoliť a okoreniť podľa chuti.
Polievku odstavíme na druhý sporák a necháme vychladnúť. Násldne podávame v chladnom opláchnutom tanieri. Dobrú chuť vám prajeme.
Keďže je polievka kapustová tak menšie pobavenie na tento motív.
Polievka šči
0 Comments