Ingrediencie:
– 500 g bravčových kostí
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– 1 lyžička majoránky
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 200 g húb
– halušky alebo rezance
Polievka z bravčových kostí s haluškami
Postup:
1. Bravčové kosti dôkladne umyte, vložte do hrnca a zalejte vodou. Pridajte soľ, čierne korenie, majoránku a mletú sladkú papriku. Varia sa asi 1-2 hodiny na miernom ohni, kým mäso na kostiach nezmäkne.
2. V druhej hrnci opečte na oleji nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájané zeleninu a cesnak. Opečte 5-10 minút.
3. Pridajte nakrájané huby a spolu súčasti dusíte ďalších 10 minút.
4. Vývar z bravčových kostí scedíme a pridáme k zelenine. Osolíme, okoreníme a necháme dovariť.
5. Do vriacej polievky pridáme halušky (alebo rezance) a varíme, kým nebudú hotové.
6. Podávame teplú polievku posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!