Na pripravu polievky z cerstvych rajcin budete potrebovat nasledujuce ingrediencie:

– 1 kg cerstvych rajcin
– 1 cibula
– 2 struky cesnaku
– 1 mrkvu
– 1 zeler
– 1 zlty paprika
– 1 konzerva paradajkoveho pretlaku
– cerstva bazalka
– olivovy olej
– soľ, korenie

 

Polievka z čerstvých rajčín

Postup:

1. Cibulu nakrajame na male kocky a opecieme na oleji v hrnci, pridame nakrajany cesnak, opecieme kratsie a pridame kocky papriky.

2. Rajciny sparime horucou vodou, olupeme a nakrajame na kocky.

3. Nakrajanu mrkvu a zeler primiesame k cibuli a paprike a kratsie povarime.

4. Pridame rajciny, paradajkovy pretlak, osolime a okoreniime podla chuti a povarime do zmäknutia zeleniny.

5. Na konci pridajte cerstvu bazalku a nechajte polievku po vyplneni ukvapen a nechajte polievku odstat chvilku v hrnci stiahut.

6. Polievku podavame teplu s cerstvou bazalkou na ozdobu.

Dobru chut!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *