Polievka z hlávky kapusty

Ak hľadáte recept na polievku z hlávky kapusty, tu máte jeden jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 hlávka kapusty
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie – podľa chuti

 

Polievka z hlávky kapusty

Postup:

  1. Kapustu očistite od vonkajších listov, nakrájajte na tenké rezy a opláchnite pod studenou vodou.
  2. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky, mrkvu a zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Cesnak jemne nasekajte.
  3. V hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  4. Pridajte kapustu, mrkvu a zemiaky. Smažte ich niekoľko minút, aby sa zľahka zosoftovali.
  5. Nalejte zeleninový vývar do hrnca a priveďte k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20-30 minút, až kým sa zelenina zmäkne.
  6. Polievku ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Servírujte polievku teplú a môžete ju posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám táto recept pomohol! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

 

 

2)

Polievka z hlávky kapusty je vynikajúci spôsob, ako využiť túto zdravú a výživnú zeleninu. Tento recept vám prinesie originálnu verziu tohto klasického jedla, plnú chuti a vône. Kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, a táto polievka je ideálnym jedlom pre všetkých milovníkov zdravého stravovania.

Ingrediencie na polievku

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať:

  • 1 hlávku kapusty
  • 2 mrkvy
  • 1 zeler
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku sušeného tymiánu

Postup prípravy polievky

Začnite tým, že nakrájate cibuľu, cesnak a zeler na jemno. Na panvici si zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, až kým nezískajú zlatistú farbu. Následne pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a na drobno nakrájanú kapustu. Všetko spolu miešajte a nechajte chvíľu restovať.

Potom pridajte zeleninový vývar a dochuťte soľou, korením a tymianom. Priveďte k varu a následne varte na miernom ohni približne 30 minút, kým sa kapusta nezmäkne.

Keď je polievka hotová, môžete ju podávať s čerstvým chlebom alebo posypanú čerstvými bylinkami. Obľúbite si ju pre jej jednoduchosť a bohatú chuť. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *