Polievka z hokkaido a červenej sosovice

Ingrediencie:
– 1 malá hokkaido tekvica
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šálka červenej sosovice
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, mletá paprika
– olivový olej

 

Polievka z hokkaido a červenej šošovice

Postup:
1. Hokkaido tekvicu dôkladne umyte, zrežte ju na polovicu, očistite ju od semiačok a nakrájajte na menšie kocky.
2. Na panvici si rozpálte olej a orestujte na ňom nasekanú cibuľu, pridajte nastrúhaný cesnak a hokkaido tekvicu. Orestujte pár minút, kým sa zelenina zmäkne.
3. Pridajte do hrnca červenú sosovicu, zaliate vývarom a nechajte povariť asi 20 minút.
4. Po uvarení polievku rozmixujte do hladka a dochuťte soľou, korením a mletou paprikou.
5. Podávajte teplú a ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *