Chutná Vareška

Pravý boršč od babičky

Pravý boršč od babičky. Recept z roku 1963!

Pravý boršč od babičky Recept z roku 1963! Opäť som nahliadla do babkiného receptáru a hľadala som tradičné jedná, ktoré sa časom upravili. Keď som začal prvýkrat variť recept, tak som na internete našla desiatky preeptov, ktoré už peršli úpravou a nie sú to tie tradičné recepty. Preto ten rceptár od babky.
Ukážme si teda ako sa varil pravý borsč v roku 1963 a aké sú rozdiely oproti novým receptom.
Poviem vám, ten tradičný je lepší.

 

Pravý boršč od babičky

Pravý boršč od babičky

 

Ingrediencie – pravý boršč od babičky

K pravému a poctivému voršču budeme potrebovať tieto potraviny:

  • 120 g hovädzieho mäsa
  • 80 g bravčového mäsa
  • 200 g špikových kostí
  • 30 g masti alebo oleja
  • 40 g koreňovej zeleniny
  • 10 g cibule
  • 10 k rajčiakového pretlaku
  • 40 g cvikly
  • 60 g hlávkovej kapusty
  • 100 ml kyslej smotany
  • 10 g kladkej múky
  • voda
  • soľ
  • nové korenie
  • bobkový list
  • sladka paprika

 

Pravý boršč od babičky

Pravý boršč od babičky

Pravý boršč od babičky

Tento recept je síce dlhý ale nie je zložitý. Potrebujeme k nemu veľa ingrediencií ale verte mi lepší boršč ste nejedli.
Ako prvé si umyjeme hovädzie mäso, bravčove mäso, špikové kosti a dáme ich do hrnca s chladnou vodou. Na miernom plameni začneme variť pod pokrievkou.

Až po jednej hodine varenie pridáme kuchynskú soľ, nové korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľku, očistenú zeleninu ktorú som si očistili a pokrájali na reazance. To všetko necháme variť pokým sa nám mäso a zelenina neuvarí.

 

Bravčové mäso sa nám uvarí skôr ako to hovädzie, tak ho nazabudnite počas varenia kontrolovať a vybrať skôr. A to perto aby sa vám nerozvarilo. Pár minút predtým než sa nám vyarí hovädzie mäso, tak pridáme kapustu pokrájanú na rezance, rajčiakový pretlak a červenú papritku ktorú sme si popražili v horucej masti.

Keď je kapusta mäkká tak kosti vyberieme a pridáme osobitne uvarenú cviklu pokrájanú na rezance. Následne po uvarení mäsa ho celé pokrájame na drobné kocky (bravčové a hovädzie) a môžeme späť pridať do hrnca.

K zahusteniu použijeme kyslú smotanu ktorú rozmiešame spolu s múkou a povaríme a dáme do hrnca kde ju ešte trocha povaríme. Na konci polievku trocha okyslíme octom a zjemníme kuchynským cukrom.

 

Sami vidíte, že tento recept nie je nejaký náročný a v skutku je veľmi chutný. Verím, že sa vám tento recept podaril a chutil naozaj tak ako od babičky. Nezabudnite na konci články ohodnotiť tento recept. Ďakujeme.
Odporúčam vám aj tento recept: Guľášová polievka nepravá – falošná.

Môžete si pozrieť aj prípravú pravého Bršču od skutočnej Ruskej občanky. Nižšie si taktiež môžete vytlačiť recept. Pravý boršč od babičky video recept.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *