Podľa mňa je najlepšia praženica s tuniakom recept tu. Ale dnes som si pripravila tú s cuketou.
Praženica s cuketou recept
Praženica s cuketou je vynikajúci a lahodný pokrm, ktorý môžete pripraviť jednoducho a rýchlo. Tu je recept:
Suroviny:
- 2 veľké vajcia
- 1 malá cuketa
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 plátky syra (podľa vlastného výberu)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup:
- Cuketu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo nastrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu a cesnak drobno nakrájame.
- V miske vymiešame vajcia so soľou a korením.
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Potom pridáme nakrájanú cuketu a dusíme ju asi 5 minút, kým zmäkne.
- Vajcia zmiešame s cuketou a cibuľou na panvici a dobre premiešame.
- Na polovičku zmesi pridáme plátok syra a necháme ho roztopiť.
- Praženicu otočíme a opečieme aj z druhej strany, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
- Hotovú praženicu podávame ešte teplú, prípadne ju môžeme ozdobiť bylinkami alebo čerstvou zeleninou.
Praženica s cuketou je skvelou voľbou na jedálnom lístku pre milovníkov zeleniny alebo pre tých, ktorí sa chcú stravovať ľahšie. Dobrú chuť!