Praženica s ovsenými vločkami recept
Pri cvičení je vhodné konzmovať dostatok bielkovín, ktoré pomáhajú pri tvorbe svalov. No bielkoviné jedlo ako vajíčka sú vhodné aj prichutní. Najme kvôli tomu, že nás dostatočne zasýtia ale aj preto, že bielkoviny majú +- 20% termický efekt.
Na prípravu som použila:
- 3 ks vaječných bielok (alebo celé vajcia)
- 3 PL ovesných vločiek
- bylinky – (nemusí byť)
- soľ
- čierne mleté korenie
- strúčik cesnaku
- olivový olej (alebo akýkoľvek rastlinný)
Praženica s ovsenými vločkami recept
Kalsický recept ako pri každej praženici no táto je s trochou vlákniny z ovsených vločiek.
Aj keď to nemusí znieť štandartne, tak ako prvé si opečeieme na olivovlem olej naše ovsená vločky. Potom pridáme miešané vajíčka a trocha na miernom ohni smažíme. Môžete pridať aj pretlačený cesnak. Ja nie vždy pridávam.
Hneď ako som pridala vajíčka, tak som ich osolila, okorenila a pridaja aj trocha slakdej papriky na farbu.
Potom som ich priemiešala nech sa spoja s ovesnými vločkami. Pred koncom som pridala bazalku alebo oregáno. A podávala s nastrúhaným syrom a maličkými cherry paradajkami.
Ako vhodná príloha sú toasty, topinky alebo len tak krajec chlebu. Dobrú chuť.
Praženica s ovsenými vločkami recept
[penci_recipe]