Praženica s tuniakom recept

Úžastné raňajky alebo len tak na všedný olovrant.

Praženica s tuniakom recept

Praženica je jednoduché a chutné jedlo, ktoré vám môže doplniť raňajky alebo poslúžiť ako olovrant. Tu je jednoduchý recept na praženicu s tuniakom:

Potrebné suroviny:

  • 2 vajcia
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • 2 plátky chleba
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. V malom hrnci si rozohrejte olej na strednom ohni.
  2. V miske rozkvedlite vajcia, pridajte soľ a korenie podľa chuti a dobre ich zmiešajte.
  3. Otvorte konzervu tuniaka a sceďte olej. Tunika nechť je voľne oddrvená.
  4. Do vajecných zmiešame tuniaka a opäť premiešame.
  5. Plátky chleba namočíme do zmiešanej zmesi a necháme, aby sa dobre nasákli.
  6. Rozohrejte panvicu a na ňu položte namočené plátky chleba. Opražte ich z oboch strán do zlatista.
  7. Hotové praženice podávajte s čerstvou zeleninou alebo s omáčkou podľa vkusu.

Prajem vám dobrú chuť!

 

 

2)

Praženica je jedným z najobľúbenejších jedál v kuchyni, a to nie len preto, že je jednoduchá na prípravu, ale aj veľmi chutná. Dnes si ukážeme, ako pripraviť originálnu praženicu s tuniakom, ktorá osloví každého.

Ingrediencie potrebné na praženicu s tuniakom

Na tento skvelý recept si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlen na posypanie

Postup na prípravu praženice s tuniakom

Začneme tým, že si na panvici zohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme ju do zlatista; tento krok dodá jedlu lahodnú chuť. Následne pridáme tuniaka, ktorý sme predtým dobre scedili, a miešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.

V miske si rozbijeme vajíčka, pridáme soľ a čierne korenie a všetko dobre rozšľaháme. Túto zmes nalejeme na panvicu s tuniakom a cibulou. Praženicu pomaly miešame, aby sa vajíčka rovnomerne uvarili. Po pár minútach by mala byť praženica hotová.

Na záver posypeme nasekaným petržlenom a môžeme servírovať. Toto jedlo je perfektné na raňajky, ale aj na ľahký obed. Praženica s tuniakom ponúka svieži a zdravý spôsob, ako si vychutnať jedlo, ktoré je zároveň chutné a nasýtené.

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Hantuchova Bohumila píše:

    Už sa teším, že vyskúšam tento recept. Znie to naozaj chutne!

  2. Vkopecka píše:

    Tento recept je skvelý, ľahko sa pripraví a určite chutí lahodne!

  3. Berta Kopecka píše:

    Túto praženicu s tuniakom musím vyskúšať! Vyzerá to naozaj dobre.

  4. Fico Demeter píše:

    Nemôžem sa dočkať, až si pripravím túto praženicu s tuniakom. Určite to bude skvelé!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *