Čína z králika recept

Čína je známa pre svoju rozmanitú kuchyňu, ktorá zahŕňa rôzne recepty, vrátane tých s králikom. Jedným tradičným čínskym receptom je “Zapečený králik”.

Tu je jednoduchý recept na Zapečeného králika:

Ingrediencie:

1 králik, nakrájaný na menšie kúsky
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice hnedého cukru
2 lyžice ryžového octu
2 lyžice sezamového oleja
4 strúčiky cesnaku, nakrájané
2 cibule, nakrájané na plátky
2 lyžice kukuričného škrobu (na zahustenie omáčky)
Soľ a korenie podľa chuti
Uvarená ryža na podávanie

Postup:

V miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, ryžový ocot a sezamový olej. Pridajte kúsky králika a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
Rozohrejte hlbokú panvicu alebo hrniec a pridajte marinovaného králika spolu s marinádou. Zapekajte králika na strednom ohni asi 10 minút.
Pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu. Pokračujte v zapekaní králika, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
Ak je omáčka príliš riedka, môžete ju zahustiť zmesou kukuričného škrobu rozpusteného vo vode. Pridávajte postupne a neustále miešajte, kým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu. 

Stačí už len dostaviť z plameňa a vychutnávať.

Prajem vám dobrú chuť. 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *