Ako dlho vydrží bryndza v chladničke?

veľmi jednoduchá

Ak hľadáte na internete informáciu o tom, ako vám dlho vydrží bryndza v chladničke, tak ste na správnom mieste.
pripravila som krátky, ale za to stručný popis toho, ako odhadnúť, či je vaša bryndza ešte vhodná na konzumovanie. Pravidlo dní nie je vždy najlepším meradlo. A zápach môžete cítiť každý inak. No farebné zmeny, tak na tie si musíte dávať pozor. Mestečká plesní na bryndzy nie sú ničím dobrým.

 

 

Ako dlho vydrží bryndza v chladničke?

Áno to, čo píšem vyššie je základný čas pre klasickú bryndzu.
No, čo ako doma máte aj inú bryndzu?

Napríklad 100% ovčia nepasterizovaná bryndza vydrží peibližne tiež týždeň. Opäť to zývisí od niektorých faktorov.
Ako napríklad je:

  • spôsob skladovaia
  • druh syra
  • slanosť
  • a niektoré ďalšie nepodstarné lvasnosti.

Ja by som do pozornosti dala práve tieto tri veci. Ale prečo?

 

Spôsob skaldovania bryndze

Možno na prvý pohľad banálna záležitosť, ale je to v podstate veľmi dôležité.
Každý z nás skladuje bryndzu práve v chaldničke. A to je to najlepšie miesto.
Ideálne aj je bryndza dobre zabalené aby neschla.

No rozhdne ju nedávajte do mrazničky.
Bakterie v bryndze po mlieku sa poškodia a tý chuť je o ničom. Taktiež môže sa potom drviť a byť bez chuti. Záleži do bryndzy.

 

Druh syra

Taktiež závisí od mlieka, spôsobu prípravy, teloty ale aj to kde ju kupujte, ako dlho ju domov prevážate a podbne.
A tak teda nakoniec je to druh ktorý rozhoduje.

 

Slanosť bryndze pri dĺžke skaldovania?

Rozhodne dôelžitý faktor!
Dobre vieme, že korenisté a sladné veci vydržia dlhšie. Nie je to inak ani pri tomto produkte.
Dvajte na to aby bola bryndza trošku posolená alebo slaná. Takto trošku predlžíte jej trvanlivosť.

 

Tak na záver: klasická bryndza vydrží v chaldniček približne sedem dní a teda týždeň.
Som rada, ak vám môj obsah pomôže pri hľadaní vašej odpovedi.

 

4.57 from 11 Reviews

11 Comments

  • Avatar of Emil
    Emil

    Aj dlhšie vydrží. Stačí dobre posoliť a nechať ju mimo vlhkosti od jedla a pekne v papieri zabalenú.

    • Avatar of Anton
      Anton

      Ja dávam do mrazničky bryndzu a nemám tím problém samozrejme keď varím halušky asi 20 minút vyberiem a dám ju do teplej vody aby sa rozmrazila a to všetko chutí ako čerstva ( skúste neobanujete ty ktorý sú zahraničí…)

  • Avatar of Malučiak
    Malučiak

    Jem ku aj po dlhšom čase a neskazí sa.

  • Avatar of Dodo
    Dodo

    Aj dlhšie vydrží. Prečo by sa mala tak rýchlo pokaziť? Ja ju jedávam často takže si myslím že viem čo píšem.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      No ak máš kupovanú, tak áno. Tam je boh vie aká chémia. 🙂

  • Avatar of Zdeno
    Zdeno

    Dať do chladničky a dobre zabaliť a nič sa jej nestane.
    Bryndza vydrží no musí byť kvalitná. Ak máte domácu tak dobrá zaručí trvanlivosť.
    Ak nezožltne alebo sa na vrchu nepostaví zeleno-sivé mestečko tak sa nemáte čoho báť.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Je to presne tak ako píšeš Zdeno. Veď o tom je aj môj článok. 🙂

  • Avatar of Baja
    Baja

    Pozor na „brušku“ bryndzu. Poslednýkrát sa mi pokazila ešte ako ako za tri dni. Neviem v čom som spravila chybu aké bolo nám s nej zle ešte na druhý deň.
    Dbajte na opatrnosť a primeranú dĺžku skladovania.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Nie každá vydrží toľko, čo by sme chceli.
      Ak je dobre pripravená, osolená a čistá, tak týždeň by mala bez problémov vydržať. 🙂

  • Avatar of Emil
    Emil

    Nikdy sa nestalo, že by sa stihla pokaziť.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Emil aj u nás sa skonzumuje, tak rýchlo že o pokazení nie je ani reč.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *