Ako dlho vydrží hliva v chladničke?

veľmi jednoduchá

Ako dlho vydrží hliva v chladničke?
Hliva ústricová je často zbieraná huba na územi Slovenska. Veľa ľudí ju používa do omáčok, ako prílohu alebo vyvára v polievkách. Ja už používam na mnoho spôsobov ale sú ľudia, čo ju potrebujú aj uschovať a to mrazením alebo sušením. Je to skvelý spôsob ako si ju nechať na potom.

Ale čo, ak ju skladujete v chaldničke. Rozmýšľali ste niekedy nad tým ako vám dlho vydrží v chaldničke?

 

 

Ako dlho vydrží hliva v chladničke?

Je treba si uvedomiť, že ju môžeme uchovývať v chaldničke približen tri dni. Po tejto dobe sa môže začať kaziť. Dbajte na to aby ste hlivu ústricovú jedli najlepšie vždy čerstvú. Je to najelšpší a najzdravší spôsob.

 

 

Sušenie hlivy ustricovej

Klasicky si očistéte hlivu pred jej susšením. Odporúča sa ju neumývať pred suešením. Normálne ju vysušte na rošte alebo v sušiacom prístroji. Je dobré ak takto vysušenú hubu odložíť stranou ideálne do sklenej nádoby ak k nej nemala prístup vlhkosť.

Prípadne ju môžete aj rozdrviť a používať ako prášok či korenie do jedla.

 

Ako ju mraziť?

Ak ju chete zamraziť, tak ju taktiež očiste nožom a pokrájajte na kúsky.
Ideálne hocky a obdlžníky aby sa vám dobre po rozmrazená s ňou pracovalo.

Môžete ju aj pred mrazením ju môžete umyť pod tečúcou vodou. No nezabudnite na vytlačenie vody z nej. A až potk ju mrazte, Ideálne zamrazené v dóze alebo sáčiku.

 

 

5 from 8 Reviews

8 Comments

  • Avatar of Miroslava K.
    Miroslava K.

    Myslím si že aj dlhšie vydrží.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Ako ktorá, ono už to zavisí na veľa okolnostiach. 🙂

  • Avatar of Laci
    Laci

    Hliva ustricová vydrží v chladničke aj o niečo dlhšie. Stačí ak ju posprejujete vodou alebo ju dáte do nádoby s vlhkou servítkou.
    Mája by byť dlhšie čerstvé a nemodravieť.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Tiež dobrý nápad aby nevyschla. Vidíš to mi ani nenapadlo. Skvelé, že ťa tu máme Laci. 🙂

  • Avatar of Ján
    Ján

    Joj tá čom by nevydržala ak dlhšie. U nás na chalupe sme ju vždy natrhali a v chladničke vydržala bez problémov. Alebo zabalená v pivnici v tme.
    Nebol s tým nikdy problém.
    Keď ju však máte v teplom byte Boh vie kde položenú. No tak potom sa nečudujte.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Ako vždy hovorí, dajte ju na chladné a tmavé miesto a vydrží dlho.
      Tam potom nie je o čom.
      Tmavý miestom sa myslí aj chladnička. Predsa tam nemáte slnečný lúč. 🙂

  • Avatar of Noro
    Noro

    Ak si myslíte alebo máte tušenie, že by sa mala hliva už čoskoro pokaziť tak ju tepelne upravte.
    Nad parou je to najjednoduchšie. Môžete ju aj očistiť a popražiť na masle. Len ju testuje dlhšie. Každý hríb by sa mal restovať na miernom plameni a dlhšie. Ja aj podlejeme aby nezhoreli.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Stačí jednoducho 5 minút v horúcej vode blanšírovať. Tak zabijete všetky baktéria a dosiahnete lepšiu trvanlivosť. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *