Ako dlho vydrží hliva v chladničke?
veľmi jednoduchá
Ako dlho vydrží hliva v chladničke?
Hliva ústricová je často zbieraná huba na územi Slovenska. Veľa ľudí ju používa do omáčok, ako prílohu alebo vyvára v polievkách. Ja už používam na mnoho spôsobov ale sú ľudia, čo ju potrebujú aj uschovať a to mrazením alebo sušením. Je to skvelý spôsob ako si ju nechať na potom.
Ale čo, ak ju skladujete v chaldničke. Rozmýšľali ste niekedy nad tým ako vám dlho vydrží v chaldničke?
Ako dlho vydrží hliva v chladničke?
Je treba si uvedomiť, že ju môžeme uchovývať v chaldničke približen tri dni. Po tejto dobe sa môže začať kaziť. Dbajte na to aby ste hlivu ústricovú jedli najlepšie vždy čerstvú. Je to najelšpší a najzdravší spôsob.
Sušenie hlivy ustricovej
Klasicky si očistéte hlivu pred jej susšením. Odporúča sa ju neumývať pred suešením. Normálne ju vysušte na rošte alebo v sušiacom prístroji. Je dobré ak takto vysušenú hubu odložíť stranou ideálne do sklenej nádoby ak k nej nemala prístup vlhkosť.
Prípadne ju môžete aj rozdrviť a používať ako prášok či korenie do jedla.
Ako ju mraziť?
Ak ju chete zamraziť, tak ju taktiež očiste nožom a pokrájajte na kúsky.
Ideálne hocky a obdlžníky aby sa vám dobre po rozmrazená s ňou pracovalo.
Môžete ju aj pred mrazením ju môžete umyť pod tečúcou vodou. No nezabudnite na vytlačenie vody z nej. A až potk ju mrazte, Ideálne zamrazené v dóze alebo sáčiku.
8 Comments
-
-
Laci
Hliva ustricová vydrží v chladničke aj o niečo dlhšie. Stačí ak ju posprejujete vodou alebo ju dáte do nádoby s vlhkou servítkou.
Mája by byť dlhšie čerstvé a nemodravieť. -
Ján
Joj tá čom by nevydržala ak dlhšie. U nás na chalupe sme ju vždy natrhali a v chladničke vydržala bez problémov. Alebo zabalená v pivnici v tme.
Nebol s tým nikdy problém.
Keď ju však máte v teplom byte Boh vie kde položenú. No tak potom sa nečudujte. -
Noro
Ak si myslíte alebo máte tušenie, že by sa mala hliva už čoskoro pokaziť tak ju tepelne upravte.
Nad parou je to najjednoduchšie. Môžete ju aj očistiť a popražiť na masle. Len ju testuje dlhšie. Každý hríb by sa mal restovať na miernom plameni a dlhšie. Ja aj podlejeme aby nezhoreli.
Myslím si že aj dlhšie vydrží.