Ako dlho vydrží vývar v chladničke?

Nie jednej gazdinke sa stalo to čo mne.
Vývar sa mi pokazil skôr než som čakal. Väčšinov vydrží niekoľko dní ale teraz sa mi pokazil dokonca po dni aj pár hodinách. Ale prečo? Tak práve na túto otázku sa vám posnažím zodpovedať.

 

Ako dlho vydrží vývar v chladničke?

Klasický vývar vydrží približne tri dni.
Nie je to nič nezvyčajné. Je jedno ako ho varíte a ako dlho prste +- tri dni je klasika trvanlivosti.
Soľ, zelenina, kosti alebo mäso a nejaký ten bujón. Poznáme to všetci.

 

Ale čo ako sa vývar pokazí skôr?

Tu potom prichádza na raz otázky kvality surovín.
Je možné, že bola zelenina pokazená, prípadne mäso?
Moja babka často peleseň z mrkvy očistila a mrkvu použila. To nie je niečo, čo v dnešnej dobe patrí na tanier. No stále takto mnoho ľudí pripravuje jedlo.

 

Stačí menší náznak plesne a potravina sa musí vyhodiť. Je z najväčšou pravdepodobnosťou pleseň už v celej potravine. Plensiný chleib ľudia nejedia ale prečo zeleninu áno?
Problém je aj pri brokolici. Pokazené rúžičky brokolice ľudia orežnú a zvyšok skonzumujú. To nie je niečo, čo je zdravé. Dávajte si na to pozor.

 

Pri mäsa je problém jeho pôvod, doprava a prebaľovanie.
Ak mäso putovala na naše obchodné pulty z Francúzka, tak veľmi nverím jeho kvalite pri peprave.
Najme na to, ako sa takéto jedlo hraje na Slovenský výrobok. Jeho obal je porušený, prebarelý a ozančený za Slovenský. No proste hnus.

 

Dávaje si hlavne pozor na kvalitu potravín a máte vyhraté.
Verím, že vám tento môj maličký postup vám pomôže k príprave a už budete so 100% istotou vedieť, či je váš vývar dobrý alebo pokazený. Takéto postupy a rady, budem pripravovať aj naďalej.
Takže budem veľmi rada, ak mi zanechápte, nejaký ten komentár s tým, či chcete naďalej takýto obsah.
Prípadne, čo by ste vylepšili alebo upravili.
Alebo čokoľvek iné. Každý jeden komentár osobne schvaľujem a teda aj čítam. Na každý vám rada odpoviem.
S pozdravom vašá kuchárka Lucia.

 

Klasický vývar vydrží v chladničke približne tri dni. Pri správnom skladovaní a dodržiavaní hygienických pravidiel by mal byť bezpečný na konzumáciu po dobu troch dní. Je dôležité ho uchovávať v tesne uzatvorenej nádobe pri teplote pod 4 °C. Ak chcete predĺžiť jeho trvanlivosť, môžete ho zmraziť do zamrznutej formy a skladovať až 3-4 mesiace v mrazničke.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *