Banánové lievance bez múky

Banánové lievance bez múky

Ste vedeli, že najlepší recept na lievance som už napísala.

Banánové lievance bez múky a cukru

Recept na banánové lievance bez múky

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Banány rozdrviť vidličkou v miske, až vznikne hladká hmota.
  2. Pridať vajcia, vanilkový extrakt, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešať všetky ingrediencie, kým nevznikne homogénna zmes.
  3. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trochu oleja.
  4. Naberte lyžicou cesto a lyžicou ho pridávajte na panvicu. Na panvicu zmestíte viac lievancov naraz, ale nechajte medzi nimi dostatok miesta, aby sa nemiešali.
  5. Lievance opatrne otočte po 2 až 3 minútach, keď sa na povrchu objavia bublinky a okraje sú pevné.
  6. Opečené lievance vyberajte z panvice a nechajte ich odkvapkať na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

 

Banánové lievance
Banánové lievance

Podávajte ešte teplé banánové lievance so sirupom, medom, kandizovaným ovocím alebo čerstvými ovocnými plodmi. Vychutnajte si ich sladkosť a jemnú chuť banánu!

Ak by ste chceli sledovať video návod na prípravu banánových lievancov, tu je odkaz na obsah, kde ich môžete pozrieť.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *