Bravčové karé na bylinkách
Podobný rcept hodný zváženia bravčové karé bez kosti pečené v rúre.
Bravčové karé na bylinkách
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
1kg bravčového karé | |
3 menšie cibule | |
2PL hladkej múky | |
soľ | |
korenie | |
červená paprika | |
tymián, bazalka, oregano, rozmarin | |
200g masla | |
voda |
Nutričné informácie
258
kcal
16g
Bielkovín
4,6g
Sacharidov
18g
Tuku
Postup
1.
Mäsko si nakrájame na tenšie plátky a jemne ho naklepeme z jednej aj z druhej strany. Osolíme okoreníme a môžeme trošku posypať červenou mletou paprikou.
Každý kúsok mäska si ešte obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na vyhriatej panvici s trochou oleja. Nakrájame si cibuľku na mesiačiky a rozložíme na pripravený plech.
Označiť ako splnené
2.
Cibuľu posypeme bylinkami (môžete použiť akékoľvek čo doma nájdete ja pridávam tymian oregano a bazalku).
Následne poukladáme prudko opečené mäsko a na každý plátom mäska pridáme plátok masla podlejeme výpekom z panvice a dolejeme vlažnú vodu do polovice mäska.
Označiť ako splnené
3.
Zakryjeme alobalom a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180C asi 40 minút. Po upečení vyberieme , alobal dáme dole a vrátime na 15 do rúry zapiecť. Šťavnaté mäsko máme upečené. (recept pokračuje pod článkom - bravčové kare na bylinkách)
Označiť ako splnené
4.
Ako prílohu môžete použiť čokoľvek čo máte radi. Ja som zvolila americké medajlónky. Zemiaky v šupke umyjeme nakrájame na kolieska a uvaríme.
Uvarené zemiaky v šupke dáme na plech okoreníme korením na americké zemiaky pokvapkáme olejom a pečieme na 200C pol hodinku.
Označiť ako splnené
5.
Môžeme servírovať spolu so zeleninovou prílohou.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár